Πέμπτη 12 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΜΕΓΑΛΩΝΕ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ

ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠ' ΤΟ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙΣ ΣΕ ΚΗΔΕΙΕΣ... «στα χωριά εζητούσανε τότε χωραΐτικα όργανα (πρωτευουσιάνικα). Ομως οι γάμοι ήταν σκληροί, ζόρικοι. Το γλέντι κρατούσε πέντε - έξι νύχτες. Τα δάχτυλά μου πρήζονταν, τα νύχια μου σκίζονταν» (το «Στελάκι από την Κρήτη», ο Στέλιος Φουσταλιέρης από το Ρέθυμνο που άφησε ιστορία παίζοντας μπουλγαρί, η αναφορά στα ΝΕΑ).

ΜΑΘΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΑ: «Κηπουρός από υπουργός η κυρα-Μαριέττα. Πρώτα έκλεισε τα πανεπιστήμια. Υστερα έστειλε χιλιάδες φοιτητές να κοπροσκυλιάζουν στα καφενεία. Και τώρα κηδεύει το σύστημα των εξετάσεων (...) παραπαιδεία αντί για Παιδεία. Παραβαθμολογία αντί για γνώση, κρίση και αξιοκρατία. Κολοκύθια αντί για φοιτητές και πολίτες. Κατά προτίμηση νερόβραστα με ελάχιστο λάδι και άφθονο ξίδι. Η κυρα-Μαριέττα προσέχει. Τα τηγανητά ανεβάζουν τη χοληστερίνη» (ο Δημήτρης Δανίκας στα ΝΕΑ).

ΟΙ «ΧΟΝΤΡΑΔΕΣ» ΣΩΖΟΥΝ: «Οταν ο πολιτικός και κοινωνικός βίος είναι τόσο "γκάου" (για να μη χρησιμοποιήσουμε πιο δραματικά επίθετα), το δέντρο της σάτιρας ποτίζεται αυτόματα - και θα ήμαστε ένας λαός προβάτων αν δεν υπήρχε η σατιρική τηλεοπτική αντίδραση στα όσα εξωφρενικά συμβαίνουν γύρω μας. Αυτού του είδους η αντιπολίτευση, που δείγματά της συναντάμε στο "Αλ Τσαντίρι Νιουζ" με τον Λάκη Λαζόπουλο, στον "Κώδικα Ντα Μήτσι" και στην "Ελληνοφρένεια", είναι δείγμα πολιτικής υγείας ακόμα και όταν η σάτιρα δεν είναι πάντα εύστοχη και εκλεπτυσμένη, όταν τη βαραίνουν κάποιες εμμονές ή όταν φαίνεται χονδροειδής και παλαιομοδίτικη (...) όταν η πολιτική πραγματικότητα θυμίζει παρωδία, η ηθελημένη παρωδία μοιάζει πιο σοβαρή και πραγματική» (η Μαριάννα Τζιαντζή στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΠΡΟΟΔΕΥΕΙ Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ: «3.419 γραμμάρια διοξειδίου του άνθρακα εκπέμπονται στην ατμόσφαιρα από ένα Land Rover που διανύει ημερησίως απόσταση κατά μέσον όρο 53 χλμ (...) 4.000 γραμμάρια διοξειδίου του άνθρακα αντιστοιχούν σε 100-200 λίτρα μεθανίου που απελευθερώνονται στην ατμόσφαιρα από μια γελάδα ημερησίως (...) οι επιστήμονες προσπαθούν να αλλάξουν τη διατροφή των βοοειδών προκειμένου να γίνουν περισσότερο... φιλικά προς το περιβάλλον» (το ρεπορτάζ στα ΝΕΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ