Πέμπτη 12 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Απαράδεκτο το σύστημα των εξετάσεων

Στο θέμα της αναβαθμολόγησης, αναφέρθηκε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα σε δηλώσεις της στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, τονίζοντας τα εξής:

«Με αφορμή το απαράδεκτο και θλιβερό γεγονός της αναβαθμολόγησης, αλλά και επειδή σήμερα θα δημοσιευτούν οι λίστες όπου θα φανεί εάν το κάθε παιδί έχει πετύχει ή όχι, δηλώνουμε ότι το σύστημα των πανελλήνιων εισαγωγικών εξετάσεων είναι ένα απαράδεκτο σύστημα, που δεν έχει καμία σχέση με την αξιολόγηση των γνώσεων και των επιδόσεων των μαθητών. Ολόκληρη η Παιδεία είναι διαμορφωμένη με μία μεθοδολογία αντιεπιστημονική και αντιορθολογική και το κυριότερο: Η υπόθεση των εισαγωγικών εξετάσεων είναι εγκλωβισμένη στη λογική του φροντιστηρίου, όπου μεγάλα φροντιστηριακά συγκροτήματα διεκδικούν την πρωτιά αν προβλέπουν ή όχι τα θέματα.

Το θέμα λοιπόν είναι το εξής: Ταξικοί φραγμοί μέσα στο σχολείο, ταξικοί φραγμοί και στο φροντιστήριο. Και όλα αυτά οδηγούν σε εξετάσεις του στιλ "νοκ-άουτ". Δεν αποδίδουν τις πραγματικές γνώσεις των παιδιών. Και κάτι ακόμα. Αυτοί που έρχονται πρώτοι, δεύτεροι, τρίτοι κλπ. και στις πρώτες λίστες μπορεί στις επόμενες εξετάσεις να έρθουν στις μεσαίες. Δεν έχω τίποτα με τα παιδιά, αλλά έτσι είναι το πράγμα. Από αυτή την άποψη το ΚΚΕ έχει διαφορετική γνώμη για τις πανελλήνιες εξετάσεις. Αυτή όμως η γνώμη εντάσσεται μέσα σε μία διαφορετική αντίληψη για το τι σημαίνει Παιδεία, μόρφωση, γενικό επίπεδο μόρφωσης, μεθοδολογίας, κρίση των γνώσεων, αξιοποίηση και χρήση τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ