Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 17 Αυγούστου 2007 - αριθ. φύλλου: 9854

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ για ισχυρό ΚΚΕ

Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σήμερα το μεσημέρι ο πρωθυπουργός, για να ζητήσει διάλυση της Βουλής και προκήρυξη εκλογών

  • Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μεταβαίνει σήμερα το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής, για να ζητήσει διάλυση της Βουλής και προκήρυξη εκλογών, για τις 16 του Σεπτέμβρη. Με αυτόν τον τρόπο μπαίνει τέλος σε μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο η οποία ουσιαστικά είχε ξεκινήσει εδώ και αρκετούς μήνες.
  • Οπωσδήποτε αυτό που απασχολεί κυρίαρχα τους εργαζόμενους της χώρας μας δεν είναι ποια Κυριακή θα κληθούν να ψηφίσουν αλλά το πώς θα ανοίξει ο δρόμος για να μπει τέρμα στην αντιλαϊκή πολιτική που εναλλάξ τα δύο κόμματα εξουσίας, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, εφαρμόζουν δεκαετίες τώρα.
  • Οπως επισημαίνει το ΚΚΕ με σχόλιο του Γραφείου Τύπου, το κρίσιμο ζήτημα είναι να τιμωρηθούν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, που οι μεταρρυθμίσεις τους υπηρετούν το κεφάλαιο. Η αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ είναι η καλύτερη απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική και όπλο στα χέρια του λαού.
  • Σε θέση μάχης βρίσκονται για την τελική ευθεία από σήμερα όλοι οι κομμουνιστές και οι κομμουνίστριες, οι ΚΝίτες και οι ΚΝίτισσες σε όλη τη χώρα, εντείνοντας τη δράση τους μέσα στο λαό, δράση που δεν έχει σταματήσει ούτε λεπτό όλα αυτά τα χρόνια.

Eurokinissi

ICON

ΕΚΑΨΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΝΤΕΛΗ
Οικοπεδοφάγοι εμπρηστές και εμπρηστική πολιτική ΝΔ - ΠΑΣΟΚ

Μετά την Πάρνηθα και τον Υμηττό, ήρθε και η σειρά της Πεντέλης. Οι οικοπεδοφάγοι εμπρηστές έβαλαν στόχο να αποτελειώσουν ό,τι γλίτωσε από τις μεγάλες πυρκαγιές του '90, του '95, του '98 και του '05, με κύριο υπεύθυνο την εμπρηστική αντιδασική πολιτική των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Πολιτική που ευθύνεται και για την έλλειψη έστω και στοιχειώδους σχεδίου πρόβλεψης, πρόληψης και ετοιμότητας να αντιμετωπίσει έγκαιρα και αποτελεσματικά το αναμενόμενο... Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής τη ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, βρέθηκε στην Πεντέλη, την ώρα που η φωτιά έκαιγε σ' ολόκληρη την περιοχή.


ΣΕΛ.  9  -  11


ΠΑΜΕ
Συλλαλητήριο στη ΔΕΘ

Μεγάλο συλλαλητήριο οργανώνει το ΠΑΜΕ, σε συνεργασία με την ΠΑΣΥ και τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα ΕΒΕ Θεσσαλονίκης, στα εγκαίνια της ΔΕΘ, το Σάββατο 8 Σεπτέμβρη, στις 6.30 μ.μ., στην Πλατεία Αριστοτέλους.


ΣΕΛ.  15
ΔΗΜΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
Νεκρός εργάτης από πτώση

Ενας υπάλληλος του Δήμου Κατερίνης σκοτώθηκε και ένας ακόμη συνάδελφός του τραυματίστηκε σοβαρά, στη διάρκεια εργασιών συντήρησης ηλεκτρικών λαμπτήρων.


ΣΕΛ.  15
ΠΕΡΟΥ
Σαρωτικό πλήγμα του Εγκέλαδου

Ισχυρή σεισμική δόνηση έντασης 7,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ συγκλόνισε το Περού, αλλά και αρκετές χώρες της Νότιας Αμερικής και προκάλεσε το θάνατο εκατοντάδων ανθρώπων.


ΣΕΛ.  12
ΚΑΤΟΧΗ ΣΤΟ ΙΡΑΚ
Λουτρό αίματος

Τουλάχιστον 400 νεκροί, περισσότεροι από 300 τραυματίες, αδιευκρίνιστος αριθμός αγνοουμένων, από την τετραπλή επίθεση σε δύο χωριά στο βόρειο Ιράκ.


ΣΕΛ.  13

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ