Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 2 Απρίλη 2008 - αριθ. φύλλου: 10039

ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ
Τεράστιες οι απειλές για τους λαούς

Ο περιορισμός της συζήτησης από την κυβέρνηση της ΝΔ και την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ μόνο στο όνομα της FYROM αποτελεί έναν επικίνδυνο αποπροσανατολισμό. Η επέκταση του ΝΑΤΟ στην περιοχή, η «αντιπυραυλική ασπίδα» των ΗΠΑ στην Ευρώπη, η ενίσχυση των κατοχικών στρατών σε Κόσσοβο και Αφγανιστάν, η δημιουργία του ευρωστρατού, εγκυμονούν τεράστιες απειλές για τα δικαιώματα των λαών, την ειρήνη και τα κυριαρχικά δικαιώματα.


ΣΕΛ.  6  -  7

Μαχητικά για την ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 16 ΑΠΡΙΛΗ για την Ασφάλιση, τις Συμβάσεις, τα αντεργατικά μέτρα που έρχονται

Συμμετείχαν συνδικάτα και συνδικαλιστές που για πρώτη φορά συναντήθηκαν στους αγώνες με το ΠΑΜΕ και εκπρόσωποι των ΕΒΕ και της ΠΑΣΥ

  • Με πλήρη συναίσθηση της ευθύνης του ΠΑΜΕ απέναντι στην εργατική τάξη και την πάλη για τα δικαιώματα και τις σύγχρονες ανάγκες της, εκατοντάδες συνδικαλιστές και εργαζόμενοι συμμετείχαν χτες στη σύσκεψη του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, σε μια κατάμεστη από εργατόκοσμο αίθουσα, στο θέατρο «Ακάδημος». Συζητήθηκε η αποτίμηση των αγώνων για την Κοινωνική Ασφάλιση και τις Συμβάσεις.
  • Αναδείχτηκε η ανάγκη να μη χαθεί ούτε λεπτό στη μάχη ενάντια στη σύμβαση του ενός ευρώ «αύξηση», που υπέγραψε η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ. Να δυναμώσει η πάλη ενάντια στους αντιασφαλιστικούς νόμους ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Να μετρήσουν τα συνδικάτα νέα βήματα στην οργάνωση της εργατικής τάξης, στην πλατιά κινητοποίηση των εργαζομένων και των οικογενειών τους, με Απεργιακές Επιτροπές στους τόπους δουλειάς και Επιτροπές Αγώνα στις συνοικίες. Να κλιμακωθεί η πάλη, με επόμενο κορυφαίο σταθμό την απεργία στις 16 του Απρίλη.

ΣΕΛ.  13

ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Μόνη εγγύηση αντεπίθεσης η αποφασιστική ενίσχυση της ΠΚΣ

Τα δικαιώματα της νέας γενιάς στη μόρφωση και τη ζωή δέχονται πολλαπλή επίθεση. Η κυβέρνηση και η ΔΑΠ επιχειρούν να μεταφράσουν τις φοιτητικές ψήφους σε πλήρη στήριξη της κυβερνητικής πολιτικής. Το ΠΑΣΟΚ ακολουθεί την ίδια πολιτική, αλλά η ΠΑΣΠ στις σχολές προσπαθεί να παρουσιάσει το ΠΑΣΟΚ ως δήθεν «αριστερό». Μόνη εγγύηση συνολικής αντεπίθεσης στα κόμματα της πλουτοκρατίας η ΠΚΣ, που καλεί φοιτητές και σπουδαστές να κάνουν τη φωνή τους δύναμη ανατροπής!


ΣΕΛ.  16  -  17


ΚΑΡΑΒΑΝΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ
Σήμερα ξεκινά το αγωνιστικό του ταξίδι

Με συγκέντρωση - αποκλεισμό του αμερικάνικου προξενείου στη Θεσσαλονίκη, στις 6.30 το απόγευμα, ξεκινά σήμερα τις εκδηλώσεις του το Διεθνές Καραβάνι Αλληλεγγύης στα Βαλκάνια.


ΣΕΛ.  3
ΟΥΚΡΑΝΙΑ
Διαδηλώσεις ενάντια στην επίσκεψη Μπους

Σε κλίμα διαδηλώσεων, απαγόρευσης των συγκεντρώσεων και έντονου αντιΝΑΤΟικού αισθήματος, ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Αμερικανού Προέδρου Τζορτζ Μπους.


ΣΕΛ.  19
ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΜΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
«Δραπέτευσαν» στο θάνατο...

Ενας 15χρονος νεκρός και ένας 13χρονος τραυματισμένος, όταν πήδηξαν στην Εθνική Οδό από φορτηγό, επειδή κατάλαβαν ότι δεν μπήκε στο καράβι για Ιταλία.


ΣΕΛ.  24
Διώκεται η έκφραση γνώμης συνδικαλιστή δικαστή

Ασκήθηκε προκαταρκτική πειθαρχική εξέταση στον πρόεδρο της Ενωσης Εισαγγελέων, γιατί, σε συνέντευξή του, εξέθεσε τις απόψεις του για θέματα λειτουργίας της Δικαιοσύνης.


ΣΕΛ.  24

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ