Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 14 Μάη 2008 - αριθ. φύλλου: 10072

ΕΝΙΑΙΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ βιομηχάνων κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ

Απέναντι στη με νέα ένταση συνδυασμένη επιθετικότητα ΣΕΒ - κυβέρνησης και ΠΑΣΟΚ η εργατική τάξη πρέπει να οργανώσει τον αγώνα κατά των αντεργατικών μέτρων, διεκδικώντας την ικανοποίηση όλων των αναγκών της

Σε πασαρέλα επίδειξης δύναμης ενάντια στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα μετατράπηκε η χτεσινή ετήσια συνέλευση του ΣΕΒ, ο πρόεδρος του οποίου ζήτησε επιτάχυνση των αντιλαϊκών μέτρων και πολιτικών, πρόβαλε την αξίωση για πλήρη υποταγή των πάντων στην υπόθεση της κερδοφορίας του κεφαλαίου - του πολιτικού κόσμου, του συνδικαλιστικού κινήματος και των ΜΜΕ.

Ο πρωθυπουργός πρόβαλε την ανάγκη δημιουργίας μετώπου «κυβέρνησης - μεγαλοεπιχειρηματιών», κατέδειξε ότι η κυβερνητική πολιτική αποτελεί εγγύηση της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και δεσμεύτηκε για νέα μέτρα στήριξης της επιχειρηματικότητας.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ από την πλευρά του, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην «επιχειρηματικότητα» και την «ανταγωνιστικότητα», προσπάθησε να υπερακοντίσει την κυβέρνηση, ζητώντας να γίνει πρότυπο «διαβούλευσης» και «συναίνεσης» η επαίσχυντη σύμβαση ΓΣΕΕ - ΣΕΒ για «αυξήσεις» 1 ευρώ τη μέρα.


ΣΕΛ.  18   -   19


ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΑΠΟ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΕΕ
Κοινή ανακοίνωση για την 5η Σύνοδο Κορυφής ΕΕ - Λατινικής Αμερικής - Καραϊβικής

ΣΕΛ.  3
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Απαράδεκτη η εμπλοκή των πανεπιστημίων στο ΝΑΤΟ

Η κυβέρνηση να διακόψει τη συμμετοχή του ΑΠΘ στο πρόγραμμα πρακτικής άσκησης του ΝΑΤΟ, ζητάει με Επίκαιρη Ερώτηση προς τον πρωθυπουργό η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  27
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Κλητήρας του μεγάλου κεφαλαίου!

Ο υπουργός Ανάπτυξης αντί να απαντήσει σε Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ για τις επεκτάσεις των ΕΛΠΕ, έστειλε ενημερωτικό σημείωμα της επιχείρησης...


ΣΕΛ.  31
ΚΙΝΑ
Υπεράνθρωπες προσπάθειες διάσωσης

Σύμφωνα με τις κινεζικές αρχές 12.000 νεκροί είναι ο επιβεβαιωμένος αριθμός, ενώ πάνω από 20.000 υπολογίζονται οι εγκλωβισμένοι.


ΣΕΛ.  23

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ