Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 16 Γενάρη 2009 - αριθ. φύλλου: 10275

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
Παναγροτικό συλλαλητήριο τη Δευτέρα 19 του Γενάρη

Αγωνιστικός συναγερμός επικρατεί στα χωριά της Θεσσαλίας, όπου οι αγρότες έχουν βγάλει τα τρακτέρ στις πλατείες, περιμένοντας το σινιάλο για τη μαζική μετακίνησή τους προς την Εθνική Οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης. Το «πανθεσσαλικό ραντεβού» έχει, ήδη, κλειστεί για τη Δευτέρα 19 του Γενάρη, στο ύψος του κόμβου της Νίκαιας, έξω από την πόλη της Λάρισας.


ΣΕΛ.  20

ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΔΡΑΣΗ ενάντια στην πολιτική της κερδοφορίας

Χρειάζεται αγώνας, ενεργοποίηση, συσπείρωση, οργάνωση, συμμετοχή, μεγαλύτερη πολιτικοποίηση. Αλλαγή συσχετισμού και αντιλήψεων μέσα στην κοινωνία και κατ' επέκταση στο πολιτικό επίπεδο, ανέφερε η Αλέκα Παπαρήγα σε συνέντευξή της σε ραδιοφωνικό σταθμό

  • Αυταπάτες στους εργαζόμενους επιχειρεί να δημιουργήσει η κυβέρνηση, ότι, δήθεν, το πρόγραμμα ενίσχυσης του τραπεζικού κεφαλαίου και κατ' επέκταση των άλλων τομέων της οικονομίας με 28 δισ. ευρώ, στο όνομα της οικονομικής κρίσης, θα ωφελήσει το λαό. Η κρίση στην Ελλάδα είναι μπροστά μας, θα είναι πιο βαθιά και ενδεχομένως πιο παρατεταμένη.
  • Οι μισθοί, τα μεροκάματα, οι συντάξεις θα χάσουν ακόμα περισσότερο την αξία τους, η οποία είναι ήδη πολύ χαμηλή. Πρόκειται, λοιπόν, για μία πορεία η οποία δεν αντιστρέφεται και δεν μπορεί φυσικά να αντιστραφεί από τη ΝΔ. Αυτό που μπορεί τώρα να γίνει, είναι να υπάρχει μια ουσιαστική και αποφασιστική λαϊκή πίεση. Και οι εκλογές πρέπει να είναι ένας μοχλός που θα κινήσει τα πράγματα προς τα εμπρός.
  • Η λαϊκή οικογένεια έχει ανάγκη από αύξηση του εισοδήματος, δραστική μείωση των φορολογικών βαρών, σύγχρονες, δωρεάν κοινωνικές παροχές. Αυτό σημαίνει απόρριψη και πάλη για την ανατροπή της πολιτικής που υπηρετεί την κερδοφορία του κεφαλαίου, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ. Ανυπακοή στον «ευρωμονόδρομο», αποδυνάμωση των κομμάτων που τον στηρίζουν.

ΣΕΛ.  3,   21

Associated Press

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΕΣ ΝΕΟΛΑΙΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ
Εκκληση δράσης για στήριξη του παλαιστινιακού λαού

Εκκληση των Κομμουνιστικών Νεολαιών της Ευρώπης για δράση στήριξης του παλαιστινιακού λαού, την ίδια ώρα που η πάνοπλη ισραηλινή εισβολή στη Γάζα προσκρούει στη μαζική ηρωική αντίσταση του παλαιστινιακού λαού, και η κυβέρνηση του Ισραήλ επιχειρεί να την κάμψει κλιμακώνοντας συνειδητά τη μαζική σφαγή αμάχων. Χτες βομβάρδισαν τα γραφεία του ΟΗΕ (φωτ.), όπου φιλοξενούνταν άμαχοι, καθώς και το νοσοκομείο Αλ Κουντς και τα γραφεία του «Ρόιτερ» αποθρασυμένοι από τη στήριξη των ΗΠΑ και ΕΕ. Ο ελληνικός λαός συνεχίζει την πολύμορφη αλληλεγγύη του.


ΣΕΛ.  8  -  11


ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Στη μάχη για το μεροκάματο και τη Σύμβαση

ΣΕΛ.  17
ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ
Αγωνίζονται για όλα όσα τους ανήκουν

ΣΕΛ.  19
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ
Αθωώνουν τους σφαγείς των λαών της πρώην Γιουγκοσλαβίας

ΣΕΛ.  23
ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ
Στο απυρόβλητο η κερδοσκοπική εκμετάλλευση της γης

Υπέρ της σύστασης Προανακριτικής Επιτροπής έχει ταχθεί το ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  7
ΖΕΥΞΗ ΑΚΤΙΟΥ - ΠΡΕΒΕΖΑΣ
Νέα κινητοποίηση για κατάργηση των διοδίων

Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ για το θέμα συζητήθηκε στη Βουλή.


ΣΕΛ.  18

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ