Παρασκευή 16 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΔΡΑΣΗ ενάντια στην πολιτική της κερδοφορίας

Χρειάζεται αγώνας, ενεργοποίηση, συσπείρωση, οργάνωση, συμμετοχή, μεγαλύτερη πολιτικοποίηση. Αλλαγή συσχετισμού και αντιλήψεων μέσα στην κοινωνία και κατ' επέκταση στο πολιτικό επίπεδο, ανέφερε η Αλέκα Παπαρήγα σε συνέντευξή της σε ραδιοφωνικό σταθμό

  • Αυταπάτες στους εργαζόμενους επιχειρεί να δημιουργήσει η κυβέρνηση, ότι, δήθεν, το πρόγραμμα ενίσχυσης του τραπεζικού κεφαλαίου και κατ' επέκταση των άλλων τομέων της οικονομίας με 28 δισ. ευρώ, στο όνομα της οικονομικής κρίσης, θα ωφελήσει το λαό. Η κρίση στην Ελλάδα είναι μπροστά μας, θα είναι πιο βαθιά και ενδεχομένως πιο παρατεταμένη.
  • Οι μισθοί, τα μεροκάματα, οι συντάξεις θα χάσουν ακόμα περισσότερο την αξία τους, η οποία είναι ήδη πολύ χαμηλή. Πρόκειται, λοιπόν, για μία πορεία η οποία δεν αντιστρέφεται και δεν μπορεί φυσικά να αντιστραφεί από τη ΝΔ. Αυτό που μπορεί τώρα να γίνει, είναι να υπάρχει μια ουσιαστική και αποφασιστική λαϊκή πίεση. Και οι εκλογές πρέπει να είναι ένας μοχλός που θα κινήσει τα πράγματα προς τα εμπρός.
  • Η λαϊκή οικογένεια έχει ανάγκη από αύξηση του εισοδήματος, δραστική μείωση των φορολογικών βαρών, σύγχρονες, δωρεάν κοινωνικές παροχές. Αυτό σημαίνει απόρριψη και πάλη για την ανατροπή της πολιτικής που υπηρετεί την κερδοφορία του κεφαλαίου, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ. Ανυπακοή στον «ευρωμονόδρομο», αποδυνάμωση των κομμάτων που τον στηρίζουν.

ΣΕΛ.  3,   21

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ