Παρασκευή 16 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΘΕΣΗ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ
Στο απυρόβλητο η κερδοσκοπική εκμετάλλευση της γης

Υπέρ της σύστασης Προανακριτικής Επιτροπής έχει ταχθεί το ΚΚΕ

Πολλά λόγια για την υπόθεση του Βατοπεδίου, σιωπή όμως για την ουσία της, που είναι η κερδοσκοπική εκμετάλλευση της γης η οποία αποτελεί περιουσία του ελληνικού λαού. Αυτό επισήμανε χτες στη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Αχιλλέας Κανταρτζής, σχολιάζοντας τη συνέχεια της κόντρας ΝΔ - ΠΑΣΟΚ για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής που κυριάρχησε, υπενθυμίζοντας παράλληλα ότι το ΚΚΕ εξαρχής τάχθηκε υπέρ της σύστασής της.

«Από την πρώτη στιγμή ξεκαθαρίσαμε ότι επιθυμούμε και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για τη διερεύνηση της υπόθεσης του Βατοπεδίου με όλους τους τρόπους», τόνισε χαρακτηριστικά ο Αχιλλέας Κανταρτζής και συνέχισε: «Γι' αυτό είπαμε εξ αρχής ναι και στην Εξεταστική Επιτροπή, ναι και στην Προκαταρκτική Εξέταση. Χρειάζεται να εξαντληθεί κάθε δυνατότητα που υπάρχει, έτσι ώστε να χυθεί όσο μπορεί περισσότερο φως στην υπόθεση αυτή».

Σχολιάζοντας, όμως, την κόντρα ΝΔ - ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι «κονταροχτυπιούνται στο όνομα της διαφάνειας. Επιζητούν, όμως, τη διαφάνεια; Η Νέα Δημοκρατία καθαρά λέει όχι στην προκαταρκτική εξέταση. Ουσιαστικά φράζει το δρόμο στην παραπέρα διερεύνηση της υπόθεσης. Από την άλλη μεριά, το ΠΑΣΟΚ μιλάει μόνο για τις ευθύνες της Νέας Δημοκρατίας, αγνοώντας και συγκαλύπτοντας τις ευθύνες που έχουν δικοί του υπουργοί, γιατί επί των ημερών του ξεκίνησε και στο μεγαλύτερο βαθμό επί των ημερών του ολοκληρώθηκε το μεγάλο αυτό σκάνδαλο. Είναι φανερό ότι τα δύο κόμματα παίζουν παιχνίδι εντυπώσεων. Δεν τους ενδιαφέρει η αποκάλυψη της αλήθειας, δεν τους ενδιαφέρει η απόδοση των ποινικών και των πολιτικών ευθυνών εκεί που υπάρχουν. Το αντίθετο ακριβώς τους ενδιαφέρει, το πώς ουσιαστικά θα οδηγηθούμε στη συγκάλυψη, φυσικά προσπαθώντας να μεταθέσουν τις ευθύνες ο ένας στον άλλον. Οι ευθύνες είναι βαρύτατες και των δύο κομμάτων. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ κατέληξε τονίζοντας πως πρέπει «να αξιοποιηθεί κάθε δυνατότητα για να χυθεί φως και κυρίως εκείνο που χρειάζεται να γίνει είναι ότι θα πρέπει να βγουν πολιτικά συμπεράσματα για τις πολιτικές που εξέθρεψαν το σκάνδαλο αυτό. Δεν μπορούν επιτέλους οι αιγιαλοί, ο ορεινός όγκος και όλες αυτές οι εκτάσεις να είναι αντικείμενο κερδοσκοπικής δραστηριότητας είτε από τα μοναστήρια είτε από τις εκκλησίες είτε από επιχειρηματικούς ομίλους. Εδώ, στο μεγάλο αυτό σκάνδαλο, επί της ουσίας, τα δύο κόμματα σιωπούν, γιατί ουσιαστικά δεν έχουν την παραμικρή διάθεση να έρθουν σε σύγκρουση με την πολιτική που πιστά υπηρέτησαν όλα αυτά τα χρόνια».

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο βουλευτής του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος, σε δήλωσή του για το θέμα επισήμανε πως «έχουμε καταλογίσει πολιτικές ευθύνες και επί διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και επί διακυβέρνησης ΝΔ. Τώρα, για παραπέρα έρευνα της υπόθεσης, εμείς είμαστε υπέρ. Γι' αυτό έχουμε ήδη ανακοινώσει ότι θα ψηφίσουμε υπέρ της συγκρότησης της λεγόμενης προανακριτικής επιτροπής, για να διερευνηθεί προκαταρκτικά παραπέρα το ζήτημα. Μελετάμε την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για να δούμε για ποια συγκεκριμένα πρόσωπα θα συμφωνήσουμε».

Στο πλαίσιο του δικομματικού καυγά για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Π. Παναγιωτόπουλος κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ για μεταβολή των κοινοβουλευτικών διαδικασιών σε «λάστιχο το οποίο να ανοίγει και να κλείνει ανάλογα με τη μικροκομματική σκοπιμότητα της κάθε κομματικής παράταξης». Παράλληλα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Παπουτσής ζήτησε «να ξεκινήσει η προανακριτική επιτροπή, για να μην υπάρχει υπόνοια παραγραφής των όποιων ευθυνών. Και αμέσως μετά να προχωρήσουμε σε εκλογές».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ