Παρασκευή 16 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ - ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
Με πίστη για την επίτευξη των στόχων

Με ενθουσιασμό, αποφασιστικότητα και πίστη για επίτευξη των στόχων της Οικονομικής Εξόρμησης του ΚΚΕ συνεχίζουν να δίνουν οι κομμουνιστές της Θεσσαλίας τη μάχη με το κουπόνι στο χέρι. Σε κλίμα αισιοδοξίας και ευγενούς άμιλλας, τα μέλη, οι φίλοι και οι οπαδοί του Κόμματος και της ΚΝΕ, εξορμούν σε χώρους δουλειάς, σε στέκια νεολαίας, σε συνοικίες πόλεων και σε χωριά. Στο κάλεσμα οικονομικής ενίσχυσης του Κόμματος, οι εργαζόμενοι, οι μικρομεσαίοι αγρότες, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι νέοι της περιοχής όπου απευθύνονται, ανταποκρίνονται πρόθυμα. Ταυτόχρονα, στα πλαίσια της Οικονομικής Εξόρμησης αναπτύσσεται πλούσιος και γόνιμος διάλογος για τις αιτίες των λαϊκών προβλημάτων, κάτι που αποκτά ιδιαίτερη σημασία, δεδομένου ότι βρίσκονται σε εξέλιξη μια σειρά αγωνιστικών κινητοποιήσεων, όπως αυτές των μικρομεσαίων αγροτών και οι κομμουνιστές έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν για τις προτάσεις διεξόδου του ΚΚΕ ενόψει και του 18ου Συνεδρίου.

Συνολικά, οι Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ στη Θεσσαλία είχαν καλύψει μέχρι την περασμένη Δευτέρα το 65,92 % του πλάνου τους, με το Νομό Μαγνησίας να φτάνει στο 72,11%, Λάρισας στο 66, 91%, Καρδίτσας στο 58,81% και Τρικάλων στο 56,38%. Οι Οργανώσεις της ΚΝΕ, στην περιοχή έχουν καλύψει το 55,76% του πλάνου.

Στο νομό Τρικάλων, την πρωτιά έχει η Αχτίδα Πόλης που έφτασε στο 57,12% του πλάνου της, ενώ από τις Κομματικές Οργανώσεις, η ΚΟΒ Ιδιωτικών Υπαλλήλων που φτάνει στο 90% και ακολουθούν οι ΚΟΒ Μπάρας με 88, 43% και ΚΟΒ Δημοσίων Υπαλλήλων με 74,07%. Αναφερόμενη στο κλίμα αισιοδοξίας που δίνεται η μάχη της Οικονομικής Εξόρμησης, η Κούλα Τσιτσιά, Γραμματέας της Αχτίδας Πόλης Τρικάλων του ΚΚΕ τονίζει: «Η ΚΟ Τρικάλων έχει "δεσμούς" με τους εργαζόμενους και τ' άλλα λαϊκά στρώματα της πόλης και της υπαίθρου. Κι απευθυνόμαστε σ' αυτούς, ζητώντας να ενισχύσουν το ΚΚΕ, που αναγνωρίζουν ότι υπερασπίζεται συνεχώς, με συνέπεια τα συμφέροντά τους. Η ανταπόκρισή τους, παρά τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, είναι μεγάλη. Ομως, δεν εφησυχάζουμε. Χρειάζεται να εντείνουμε τη δουλειά μας. Ακόμα πιο συστηματικά κι αποφασιστικά να διευρύνουμε το άνοιγμά μας, με το κουπόνι στο χέρι για να πετύχουμε τους στόχους μας».

Εντείνονται οι προσπάθειες

Συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς η μάχη της οικονομικής εξόρμησης του Κόμματος στη Δυτική Μακεδονία, ενώ μέχρι τώρα οι Κομματικές Οργανώσεις της περιοχής έχουν καλύψει πάνω από το 65% του πλάνου. Πρώτες στη σειρά κάλυψης του πλάνου είναι οι Νομαρχιακές Οργανώσεις Κοζάνης και Καστοριάς και από τις ΚΟΒ οι ΕΒΕ της Κοζάνης, καθώς και οι Εκπαιδευτικοί της Κοζάνης και της Πτολεμαΐδας.

Στο αμέσως επόμενο διάστημα η Επιτροπή Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ απλώνει τη δουλειά με εξορμήσεις σε περισσότερους εργασιακούς χώρους και συνοικίες, ενισχύοντας ιδιαίτερα τις μαζικές μορφές της οικονομικής εξόρμησης σε χώρους της ΔΕΗ και των υπηρεσιών. Παράλληλα, οργανώνει άλλες οικονομικές δραστηριότητες (π.χ. συνεστιάσεις) σε Κοζάνη, Γρεβενά και αλλού.

«Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ στην περιοχή εντείνουν τις προσπάθειές τους, αισιοδοξώντας ότι βρίσκονται πολύ κοντά στο στόχο της κάλυψης του πλάνου», δηλώνει ο Γραμματέας της ΚΟ Κοζάνης του ΚΚΕ, Γιώργος Στραβού. Η απήχηση της πολιτικής πρότασης Κόμματος, το ενδιαφέρον για τις θέσεις του ΚΚΕ εν όψει και του 18ου Συνεδρίου, οι πολύμορφες και πολύπλευρες παρεμβάσεις των κομματικών οργανώσεων, για τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός της Δυτικής Μακεδονίας, ανεβάζουν τον πήχη των απαιτήσεων. Επίσης θα πρέπει να σημειώσουμε ότι μεγάλες είναι οι προσφορές των αντιστασιακών και των μεγαλύτερων σε ηλικία μελών και φίλων του Κόμματος, καθώς η οικονομική αυτή εξόρμηση έχει και σαν στόχο τη δημιουργία στέγης για το Αρχείο του Κόμματος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ