Παρασκευή 16 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ
Επίθεση εναντίον γραφείων του ΚΚΕ

Επίθεση με εμπρηστικό μηχανισμό εκδηλώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης εναντίον των γραφείων της ΚΟΒ Κέντρου Νέας Σμύρνης του ΚΚΕ, προκαλώντας υλικές ζημιές. Αμεση ήταν η απάντηση των κομματικών δυνάμεων, που χτες βράδυ πραγματοποίησαν μαχητική συγκέντρωση έξω απ' τα γραφεία και διαδήλωσαν πως τέτοιες ενέργειες δεν πτοούν τους κομμουνιστές και θα πάρουν την απάντηση που τους αρμόζει.

Η Αχτίδα Νότιων Συνοικιών της ΚΟΑ του ΚΚΕ καταγγέλλει την επίθεση, υπογραμμίζοντας πως «αυτού του είδους οι ενέργειες, όποιες κι αν είναι, δεν πρόκειται ούτε στιγμή να αναστείλουν τη δράση των κομμουνιστών και κομμουνιστριών, των ΚΝιτών και ΚΝιτισσών. Επιβεβαιώνονται καθημερινά οι θέσεις και εκτιμήσεις του Κόμματος ότι, στο στόχο της κρατικής βίας και καταστολής και της δράσης μηχανισμών που λειτουργούν με την κουκούλα, την πέτρα και το γκαζάκι, βρίσκεται το ΚΚΕ, η ΚΝΕ και το οργανωμένο εργατικό και λαϊκό κίνημα».

Οι κομματικές και ΚΝίτικες οργανώσεις της Νέας Σμύρνης υπογραμμίζουν πως θα συνεχίσουν εντονότερα την καθημερινή τους δράση για την οργάνωση της λαϊκής πάλης, για την ανασύνταξη και αντεπίθεση του λαϊκού κινήματος. Απευθύνουν κάλεσμα στους εργαζόμενους, στους νέους, στους συνταξιούχους, στις γυναίκες και τους μετανάστες:

  • Σε συνέχιση και όξυνση της πάλης με όλες τις μορφές. Καμιά υποστολή των αγωνιστικών κινητοποιήσεων.
  • Οργάνωση παντού! Στους τόπους δουλειάς, στις συνοικίες, στα σχολεία και στις σχολές. Για να τσακιστεί η κρατική - παρακρατική βία και η εργοδοτική τρομοκρατία.
  • Να καταργηθούν οι τρομονόμοι και ευρωτρομονόμοι, που από κοινού ψήφισαν ΝΔ - ΠΑΣΟΚ.
  • Να μην περάσει το νέο νομοσχέδιο ενίσχυσης της δημοτικής αστυνομίας ως μηχανισμού καταστολής, να διαλυθούν τα σώματα ασφαλείας που είναι προορισμένα να καταστέλλουν το λαϊκό κίνημα.

Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Μαζικός, αποφασιστικός και περιφρουρημένος αγώνας παντού για καλύτερους μισθούς και μεροκάματα, για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία - Υγεία - Ασφάλιση, για τα σύγχρονα δημοκρατικά δικαιώματα μέχρι τη συνολική ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής των ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΕΕ. Για να ανοίξει ο δρόμος για ριζικές αλλαγές στο επίπεδο της εξουσίας και της οικονομίας. Για να έρθει στο προσκήνιο ο λαός!».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αλληλεγγύη στο ιταλικό Συνδικάτο USB (2022-04-08 00:00:00.0)
Απάντηση με οργανωμένη πάλη στην αντιλαϊκή πολιτική και την κρατική καταστολή (2019-12-21 00:00:00.0)
Επιθέσεις φασιστοειδών σε βάρος μεταναστών (2012-05-17 00:00:00.0)
Στόχος η ένταση της καταστολής (2009-01-23 00:00:00.0)
Πολλά ερωτήματα (2008-12-16 00:00:00.0)
Απάντηση ο πανεργατικός ταξικός αγώνας (2008-12-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ