Παρασκευή 8 Απρίλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΜΕ
Αλληλεγγύη στο ιταλικό Συνδικάτο USB

Το ΠΑΜΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στο αγωνιστικό Συνδικάτο της Ιταλίας USB και στους εργαζόμενους της Ιταλίας, καταγγέλλοντας το προχτεσινό προκλητικό σκηνικό που στήθηκε σε βάρος του Συνδικάτου, με έφοδο της αστυνομίας στα κεντρικά γραφεία του στη Ρώμη, ύστερα από «ανώνυμες» αλλά λεπτομερέστατες καταγγελίες περί κρυμμένου όπλου, το οποίο τελικά «ανακαλύφθηκε» βυθισμένο στο νερό μέσα σε καζανάκι τουαλέτας! (αναλυτικό ρεπορτάζ δημοσιεύτηκε στο χτεσινό φύλλο του «Ριζοσπάστη»)

Σχολιάζοντας όλη αυτήν τη σκηνοθετημένη μεθόδευση, το ΠΑΜΕ υπογραμμίζει: «Το εργατικό κίνημα διεθνώς έχει μεγάλη πείρα από τις επιθέσεις, τις προβοκάτσιες και την καταστολή κρατικών και ιμπεριαλιστικών μηχανισμών. Και στην Ελλάδα, στη διάρκεια της μεγάλης γενικής απεργίας στις 6 Απρίλη, με εντολή της κυβέρνησης συνελήφθησαν αναίτια και βίαια 8 διαδηλωτές που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις ενάντια στην εμπλοκή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους της Ιταλίας και στο Συνδικάτο USB, στον αγώνα τους ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Καταγγέλλουμε την κρατική καταστολή, τις μεθοδεύσεις και τους μηχανισμούς ενάντια στη συνδικαλιστική οργάνωση και δράση των εργαζομένων που αγωνίζονται ενάντια στον ιμπεριαλισμό, για τα δικαιώματα και τη ζωή της εργατικής τάξης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ