Παρασκευή 16 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Στα μέτρα του κεφαλαίου

Μέρα με τη μέρα αποδεικνύεται ότι το κυβερνητικό μέτρο για τη δήθεν στήριξη της χρηματοδότησης των μικρών επιχειρήσεων μέσω του Ταμείου Εγγυοδοσίας, είναι ένα εργαλείο στήριξης των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων.

Ελάχιστα δάνεια προωθούνται, ακόμη και μετά τον αποκλεισμό των επιχειρήσεων που δεν έχουν κερδοφορία επί τρία χρόνια. Οι τράπεζες μπήκαν στο «παιχνίδι» μόνο και μόνο για να εξασφαλιστούν ακόμη περισσότερο για δάνεια που έτσι κι αλλιώς θα έδιναν και με σκοπό να απαιτήσουν και να κερδίσουν στην πορεία, ακόμη ευνοϊκότερους όρους.

Αυτό πάει να γίνει. Ο υπουργός Ανάπτυξης, Κ. Χατζηδάκης, δήλωσε ήδη ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να κάνει όλες τις «αναγκαίες κινήσεις». Προηγήθηκε επιστολή του προέδρου του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου (ΕΒΕΑ) που ζητούσε ευνοϊκότερους όρους υπέρ των τραπεζών. Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας ζήτησε επίσης «άμεση παρέμβαση» για να αποδεχτούν έμπρακτα το πρόγραμμα οι τράπεζες.

Αλλά οι αυτοαπασχολούμενοι και οι μικροί ΕΒΕ άδικα θα ξεροσταλιάζουν στις ουρές των τραπεζών ακόμη και μετά τη λήψη των όποιων «αναγκαίων μέτρων». Γιατί, όλα τα μέτρα της κυβέρνησης είναι «κομμένα και ραμμένα» στα «μέτρα» των μεγάλων επιχειρήσεων και των τραπεζών...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ