Παρασκευή 16 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αίσθημα «ασφάλειας» από το ΠΑΣΟΚ

Την αντιμετώπιση της λεγόμενης τρομοκρατίας με περισσότερα αστυνομοκρατικά μέτρα ζητά το ΠΑΣΟΚ. Συγκεκριμένα με χτεσινές δηλώσεις του ο Χ. Καστανίδης ζητά την ταχεία ανασυγκρότηση της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας με την αξιοποίηση έμπειρων και ικανών στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας που στο παρελθόν είχαν αντιτρομοκρατικές επιτυχίες, καθώς επίσης και με την αξιοποίηση νέων εξειδικευμένων στελεχών και επιστημόνων.

Επίσης, ζητά τη δημιουργία ενός Ινστιτούτου Αντεγκληματικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας, με... διεθνές επιστημονικό κύρος, κύρος το οποίο θα εξασφαλίζεται από την αξιοποίηση και τη συμμετοχή επιστημόνων και ειδικών με υψηλά προσόντα, καθώς και τη διαμόρφωση ενός ενιαίου Κέντρου Συντονισμού όλων των κρατικών υπηρεσιών που ασχολούνται με τη δίωξη του οργανωμένου εγκλήματος και οι οποίες σήμερα εποπτεύονται από ένα πλήθος διαφορετικών υπουργείων. Τελευταίο «μέτρο» είναι η επαναφορά του μέτρου των πεζών και εποχούμενων περιπολιών σε κάθε γειτονιά, για να εμπεδωθεί και πάλι «αίσθημα ασφάλειας» ανάμεσα στους πολίτες.

«Η κυβέρνηση γνωρίζουμε ότι δεν μπορεί. Το ΠΑΣΟΚ δεσμεύεται να υλοποιήσει τα μέτρα αυτά ως αυριανή κυβέρνηση» τόνισε ο Χ. Καστανίδης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ