Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 13 Μάρτη 2009 - αριθ. φύλλου: 10322

ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
Αγωνιστικό κάλεσμα για το συλλαλητήριο της Κυριακής

Να συμμετάσχουν μαζικά στο συλλαλητήριο, για τον αγωνιστικό γιορτασμό του Κιλελέρ, που διοργανώνουν οι Ενωτικές Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων Θεσσαλίας και η Επιτροπή Αγώνα του μπλόκου της Νίκαιας, την Κυριακή, 15 του Μάρτη, στις 12 το μεσημέρι στον τόπο της θυσίας των Θεσσαλών κολίγων, καλεί τους μικρομεσαίους αγρότες η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση.


ΣΕΛ.  14  -  15

ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ η φιλολαϊκή εξωτερική πολιτική

Αλέκα Παπαρήγα: Η αντιπαράθεση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αφορά το ποιος είναι καλύτερος πάνω στην ίδια γραμμή. Το ΚΚΕ προβάλλει και απαιτεί εξωτερική πολιτική εκτός των «μονόδρομων» της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και κάθε ιμπεριαλιστικού οργανισμού

Η εξωτερική πολιτική που ασκείται είναι μια ταξική πολιτική, τόνισε η Αλέκα Παπαρήγα, προσθέτοντας ότι είναι αδύνατον να έχεις μια φιλολαϊκή εξωτερική πολιτική όταν στο εσωτερικό υπάρχει ένταση της ταξικής εκμετάλλευσης. Η εξωτερική πολιτική της χώρας ασκείται αποκλειστικά στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του ΝΑΤΟ και με βάση τις αξίες και τις επιδιώξεις τους, τόνισε ο πρωθυπουργός, ενώ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, προβάλλοντας τους ίδιους ακριβώς άξονες εξωτερικής πολιτικής, με την ίδια φρασεολογία, μίλησε για μια άλλη Ευρώπη, παραπλανώντας για την πολιτική του όσο ήταν κυβέρνηση, αλλά και για την τωρινή. Ακρατο μεγαλοϊδεατισμό εξέφρασε με την ομιλία του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, προβάλλοντας προτάσεις για το ρόλο μιας ...«μεγάλης Ελλάδας». Ενώ ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. με έναν κούφιο αντιαμερικανισμό, προσπάθησε να συγκαλύψει τη φιλοϊμπεριαλιστική του πολιτική.


ΣΕΛ.  7  -  11

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ 17 ΜΑΡΤΗ - ΑΠΕΡΓΙΑ 2 ΑΠΡΙΛΗ
Χωρίς ανάπαυλα μέχρι την τελευταία ώρα

Χωρίς ανάπαυλα συνεχίζονται και κορυφώνονται οι εξορμήσεις των ταξικών δυνάμεων για την επιτυχία των συλλαλητηρίων στις 17 Μάρτη, αναδεικνύοντας νέα ποιοτικά στοιχεία που κάνουν ακόμα πιο ενθαρρυντική τη συνέχεια για την πανεργατική πανελλαδική απεργία στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα στις 2 Απρίλη. Στην Αθήνα το συλλαλητήριο θα γίνει στην Ομόνοια, στις 6 μ.μ. Στη Θεσσαλονίκη στις 6.30 το απόγευμα στο Αγαλμα Βενιζέλου. Την αντίθεσή τους στη φιλομονοπωλιακή πολιτική θα εκφράσουν οι ΕΒΕ της Αθήνας με τη συγκέντρωση που διοργανώνει η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ) την Τρίτη 17 του Μάρτη στις 6 το απόγευμα στην πλατεία Κάνιγγος.


ΣΕΛ.   21


ΝΔ - ΠΑΣΟΚ
Συνυπογράφουν την αντιλαϊκή επίθεση της ΕΕ

ΣΕΛ.  3
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
Ιδρυση Διεθνούς στο Χρηματοπιστωτικό Τομέα

ΣΕΛ.  19
ΔΙΩΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΑ «ΤΖΑΜΠΟ»
Σε πλήρη εξέλιξη η φάμπρικα της ποινικοποίησης

ΣΕΛ.  23
ΤΣΕΧΙΚΗ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΕ
Στο φουλ η αντικομμουνιστική μηχανή

ΣΕΛ.  3
ΚΚΕ
Η ανεργία είναι μεγαλύτερη από τα στοιχεία της ΕΣΥΕ

ΣΕΛ.  20

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ