Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 20 Απρίλη 2010 - αριθ. φύλλου: 10649

ΟΙ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ
Αλληλεγγύη σήμερα των εργατών στους διωκόμενους ναυτεργάτες

«Οταν οι ναυτεργάτες απεργούν τα καράβια δε φεύγουν». Αυτή είναι η απάντηση των ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ απέναντι στην προσπάθεια ποινικοποίησης του αγώνα τους. Καλούν ναυτεργάτες και εργάτες της στεριάς προτάσσοντας το πανίσχυρο όπλο της εργατικής αλληλεγγύης, σήμερα στις 9 το πρωί έξω από τα δικαστήρια του Πειραιά.


ΣΕΛ.  13

ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ στις 21-22 Απρίλη για να μην περάσουν τα μέτρα

Το έδαφος για τη λήψη ακόμα πιο σκληρών αντιλαϊκών μέτρων προετοιμάζει η κυβέρνηση, με τη συνδρομή της ΕΕ και του ΔΝΤ, με διαμόρφωση ενός νέου «Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης». Ταυτόχρονα, η επιστολή της Κομισιόν για επιτάχυνση της αντιασφαλιστικής επίθεσης και της παραπέρα μείωσης μισθών σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα αποκαλύπτει ότι τα σκληρά αντιλαϊκά κυβερνητικά μέτρα είναι προαποφασισμένα στο πλαίσιο της ΕΕ, και ταυτίζονται με αυτά του ΔΝΤ. Οι εργαζόμενοι, οι νέοι, οι γυναίκες δεν πρέπει να φοβηθούν την κυβέρνηση και τους συνεργάτες της, ΕΕ και ΔΝΤ. Εχουν καθήκον, αλλά και τη δύναμη και πρέπει να πάρουν τώρα θέση στον αγώνα κατά της κατάργησης της Κοινωνικής Ασφάλισης, της νέας μείωσης μισθών και συντάξεων, των απολύσεων. Η επιτυχία της 48ωρης απεργίας του ΠΑΜΕ πρέπει να είναι η αφετηρία των νέων ελπιδοφόρων αγώνων.


ΣΕΛ.  6   -   17

Με κάθε τρόπο και μορφή οι ταξικές δυνάμεις μεταφέρουν το απεργιακό κάλεσμα σε κάθε γωνιά της χώρας. Στους εργασιακούς χώρους, στις γειτονιές με πικετοφορίες, εξορμήσεις, μοίρασμα υλικού, συζητήσεις. Η φωτογραφία είναι από πικετοφορία που έγινε το Σάββατο στο Περιστέρι.


ΣΕΛ.  10  -  11

Ταυτίζονται αντιλαϊκά

Η επιστολή της Κομισιόν στην κυβέρνηση με την απαίτηση εδώ και τώρα λήψης νέων αντεργατικών μέτρων, ταυτόσημων με αυτά του ΔΝΤ, αποδεικνύει ότι οι διεθνείς και περιφερειακοί οργανισμοί του καπιταλισμού έχουν ενιαία αντιλαϊκή στρατηγική. Δεν υπάρχουν φιλολαϊκοί καπιταλιστές, όπως ισχυρίζονται κάποιες πολιτικές δυνάμεις που εγκλωβίζουν το λαό στη μέγκενη του συστήματος της εκμετάλλευσης. Το κεφάλαιο θέλει και η κυβέρνηση επιβάλλει μέτρα, όπως: Μείωση μισθών και στον ιδιωτικό τομέα. Κατάργηση εδώ και τώρα του κοινωνικού χαρακτήρα της Ασφάλισης. Τέρμα οι συντάξεις, τώρα επιδόματα απορίας. Απελευθέρωση απολύσεων, κατάργηση Συλλογικών Συμβάσεων, αμφισβήτηση του κατώτατου μισθού, επέκταση των ατομικών συμβάσεων εργασίας. Επέκταση ευελιξίας στις εργασιακές σχέσεις. Νέες δραστικές περικοπές κοινωνικών δαπανών, σε Παιδεία, Υγεία, Πρόνοια, απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, μη ανανέωση συμβάσεων ορισμένου χρόνου, κατάργηση θέσεων οργανισμών που κλείνουν. Παράδοση στους ιδιώτες ό,τι έχει απομείνει σε κρατική ιδιοκτησία από πρώην ΔΕΚΟ (ΟΣΕ, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, λιμάνια, οργανισμοί ύδρευσης, κλπ.). Αλλαγές στο κράτος (συμβάλλει τα μέγιστα ο «Καλλικράτης»), για την πιο αποτελεσματική ενίσχυση του κεφαλαίου. Οι εργαζόμενοι να γυρίσουν την πλάτη σε ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, να μπουν στη δράση με το ΚΚΕ, με σκοπό να ανατρέψουν την αντιλαϊκή πολιτική και τα στηρίγματά της. Είναι μονόδρομος για να δουν άσπρη μέρα.



ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΑΛΕΚΑΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΣΤΑ ΕΛΠΕ
Οσο μαζικότερος είναι ο αγώνας, τόσο λιγότερες θυσίες έχει

ΣΕΛ.  3
ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΑΠ' ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Κύμα ταξικής αλληλεγγύης στο ΠΑΜΕ

ΣΕΛ.  12
ΟΓΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΙΣΩΣΗ ΟΡΙΩΝ ΗΛΙΚΙΑΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ
Επιβαρύνει πολλαπλά τις εργαζόμενες

ΣΕΛ.  23
ΚΟ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Μαζική εξόρμηση με αφορμή το όργιο αστυνομοκρατίας

ΣΕΛ.  23

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ