Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 16 Γενάρη 2001 - αριθ. φύλλου: 7874

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
Με νέα δύναμη για την υλοποίηση των στόχων

Μεγάλα και σοβαρά μέτωπα πάλης ανοίγονται μπροστά στους κομμουνιστές, αλλά και το λαϊκό κίνημα στη χώρα μας. Τα μέτωπα συσπείρωσης της εργατικής τάξης για τα κοινωνικά της δικαιώματα, αλλά και γενικότερα όλου του λαού για ελευθερίες και αλληλεγγύη, κατά του τρομονόμου και της κρατικής καταστολής, για τα ζητήματα της κοινωνικής ασφάλισης, της υγείας και κοινωνικής πολιτικής, αλλά και τα προβλήματα της αγροτικής οικονομίας, το αντιιμπεριαλιστικό, αντιπολεμικό κίνημα. Η ΚΕ συζήτησε μέτρα για την αύξηση της κυκλοφορίας του «Ριζοσπάστη», με αφετηρία την πανελλαδική εξόρμηση αυτής της Κυριακής, και εξέλεξε τη νέα 11μελή Γραμματεία.


ΣΕΛ.  3

ΔΥΝΑΜΩΝΕΙ Η ΛΑΪΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ
Οργή για τα ΕΥΡΩ - ΝΑΤΟΪΚΑ εγκλήματα

Με ένταση συνεχίζεται η αγωνιστική κινητοποίηση του λαού και της νεολαίας όλης της χώρας. Σήμερα σε 12 πόλεις της χώρας θα αντηχήσουν για μια ακόμα φορά δυνατά τα αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα κατά των φονιάδων του ΝΑΤΟ, ενώ εκατοντάδες μαζικοί φορείς από όλη την Ελλάδα διαμαρτύρονται και κλιμακώνουν παραπέρα την πάλη τους.

Ταυτόχρονα συνεχίζονται οι πρωτοβουλίες και οι προσπάθειες συντονισμού των εργατικών συνδικάτων της ευρύτερης περιοχής. Δόθηκε χτες στη δημοσιότητα κοινή ανακοίνωση του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου και των Συνδικάτων της Τουρκίας, με την οποία καλούν την εργατική τάξη της Ελλάδας και της Τουρκίας, καθώς και το ευρωπαϊκό ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, να κινητοποιηθούν δυναμικά.

Εξάλλου 13 κομμουνιστικές και αριστερές νεολαιίστικες οργανώσεις της Ευρώπης από Αυστρία, Βουλγαρία, Βρετανία, Γιουγκοσλαβία, Δανία, Ελλάδα, Ιρλανδία, Ισπανία, Κύπρο, Νορβηγία, Πορτογαλία και Ρωσία, σε κοινό ψήφισμά τους καλούν τους νέους και τις νέες της Ευρώπης σε δράση ενάντια στον ιμπεριαλισμό, στο ΝΑΤΟ και στον ευρωστρατό.


ΣΕΛ.  6   -   14

Associated Press

ΕΛ ΣΑΛΒΑΔΟΡ
Τραγωδία!

Ενας σεισμός της τάξης των 7,6 έως 7,9 της κλίμακας Ρίχτερ ταρακούνησε ολόκληρο το Ελ Σαλβαδόρ κι ένας ποταμός λάσπης (φωτό) σάρωσε τις παραγκοσυνοικίες, στις παρυφές της πρωτεύουσας, σκορπίζοντας το θάνατο. Περισσότεροι από 500 ήταν οι νεκροί, μέχρι χτες το βράδυ, ενώ 1.000 και πλέον άνθρωποι θεωρούνταν αγνοούμενοι. Κι ενώ, τα συνεργεία διάσωσης εργάζονται νυχθημερόν, προσπαθώντας απεγνωσμένα να ανακαλύψουν επιζώντες, το Ελ Σαλβαδόρ, η φτωχότερη χώρα της Λατινικής Αμερικής -σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΗΕ- προσπαθεί τώρα να συνέλθει από το χτύπημα του Εγκέλαδου.


ΠΤΩΣΗ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟΥ
Προαναγγελθέν δυστύχημα

Την υγειονομική γύμνια των νησιών του Αιγαίου, αλλά και τις σοβαρές ελλείψεις, όπως και το ζήτημα ασφάλειας του συστήματος αεροδιακομιδών του Εθνικού Κέντρου Αμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ), φέρνει στην επιφάνεια το τραγικό προχτεσινό δυστύχημα


Οι σημερινές κινητοποιήσεις
ΗΡΑΚΛΕΙΟ: 7μμ πλ. Λιονταριών
ΧΑΝΙΑ: 7μμ πλ. Αγοράς
ΛΑΜΙΑ: 6.30μμ πλ. Πάρκου
ΑΓΡΙΝΙΟ: 7μμ πλ. Δημοκρατίας
ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ: 6.30μμ Εργατικό Κέντρο
ΛΕΥΚΑΔΑ: 6.30μμ Αϊ - Μηνάς
ΚΑΤΕΡΙΝΗ: 7μμ πεζόδρομος Σιντριβανιού
ΚΟΜΟΤΗΝΗ: 7μμ Εργατικό Κέντρο
ΑΡΤΑ: 7μμ από την πλ. Κιλκίς
ΑΜΦΙΣΣΑ: 6.30μμ πλ. Λαού

ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ: 7μμ.

ΑΙΓΙΟ: 6.30μμ πλ. Αγ. Λαύρας

Αυτοί είναι!

«Τα όπλα είναι φτιαγμένα για να σκοτώνουν ανθρώπους. Αυτός είναι ο σκοπός τους. Το απεμπλουτισμένο ουράνιο είναι αποτελεσματικό όπλο και χρησιμοποιήθηκε από το ΝΑΤΟ για να διορθώσουν ένα μεγάλο κακό στο Κόσσοβο. Ναι, φυσικά είναι επικίνδυνα. Αλλά το όλο θέμα είναι τα όπλα να είναι αποτελεσματικά. Πρόκειται για ένα πολύ αποτελεσματικό όπλο και βοήθησε το ΝΑΤΟ να επαναφέρει ένα βαθμό ελευθερίας στο λαό του Κοσσόβου που δεν είχε πριν. Ετσι, δεν ντρεπόμαστε που το απεμπλουτισμένο ουράνιο είναι επικίνδυνο»!

Δεν είναι δήλωση κάποιου βρικόλακα. Πρόκειται για τη δήλωση που έκανε χτες στον τηλεοπτικό σταθμό «Αλτερ» ο εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ Μαρκ Λέιτι. Κάθε δικό μας σχόλιο περιττεύει.



ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΓΙΑΣ
Δυναμικό ξεκίνημα

Σε μαζικό και μαχητικό συλλαλητήριο προχώρησαν χτες οι αγρότες της επαρχίας Αγιάς, συμμετέχοντας με τρακτέρ και άλλα αγροτικά μηχανήματα και στέλνοντας - μαζί με τις γυναίκες και τα παιδιά τους - ισχυρό μήνυμα αντίστασης και αγώνα κατά της αντιαγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ


ΣΕΛ.  29
ΠΑΤΡΑ
Απεργία για τον «ΚΡΗΤΙΚΟ»

Παλλαϊκό χαρακτήρα παίρνει η συμπαράσταση στους εργαζόμενους της Κλωστοϋφαντουργίας «Κρητικός». Σήμερα πραγματοποιείται στην Πάτρα πανεργατική απεργία και κλείνουν τα καταστήματα. Στις 10 πμ η προσυγκέντρωση της Συντονιστικής Επιτροπής Σωματείων στην πλατεία Γεωργίου, στις 10.30 η συγκέντρωση στο ΕΚ Πάτρας


ΣΕΛ.  24

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ