Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 14 Ιούνη 2002 - αριθ. φύλλου: 8294

ΑΧΤΙΔΑ ΑΕΙ - ΤΕΙ ΤΗΣ ΚΟΑ
Οι θέσεις του ΚΚΕ για την κατάσταση στα πανεπιστήμια

Το οικονομικό πρόβλημα των πανεπιστημιακών είναι μέρος της κρίσης της ανώτατης εκπαίδευσης και της εμπορευματοποίησής της και σαν τέτοιο θα πρέπει να αντιμετωπιστεί, από τους πανεπιστημιακούς, τους εργαζόμενους των ΑΕΙ, τους φοιτητές, σε συμπόρευση με το λαϊκό κίνημα, για ένα δημόσιο και δημοκρατικό πανεπιστήμιο, τονίζει, σε ανακοίνωσή της, η Αχτίδα ΑΕΙ - ΤΕΙ της ΚΟΑ του ΚΚΕ, με αφορμή τις κινητοποιήσεις των πανεπιστημιακών


ΣΕΛ.  27

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΣΕΒ - ΠΟΛΥΖΩΓΟΠΟΥΛΟΣ
Αντεργατικό ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΜΠΛΟΚ χτες στη Βουλή

Εντατικά προετοιμάζεται η γενική πανελλαδική απεργία, στις 18 Ιούνη, σε όλη τη χώρα

Με μια προκλητικά αισχρή εμφάνιση στη Βουλή, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ συναγωνίστηκε τον εκπρόσωπο του ΣΕΒ στην υποστήριξη του κυβερνητικού νομοσχεδίου για το Ασφαλιστικό. Παρά και ενάντια στην απόφαση της ΓΣΕΕ, που απορρίπτει το νομοσχέδιο και καλεί τους εργαζόμενους να κατέβουν μαζικά στην απεργία, στις 18 Ιούνη, ο Χρ. Πολυζωγόπουλος ζήτησε «εδώ και τώρα» ψήφιση του νομοσχεδίου. Για ρυθμίσεις χειρότερες κι απ' αυτές των νόμων της ΝΔ, έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Σπ. Παπασπύρος, ενώ ο εκπρόσωπος των συνταξιούχων, Δ. Μαυροδόγλου, παρέθεσε μία προς μία τις κάθετες αντιρρήσεις των απόμαχων της δουλιάς, που καλούνται να ζήσουν με συντάξεις πείνας.

Από την πλευρά της, η κυβέρνηση έκανε ένα ακόμα βήμα στον κατήφορο. Αφαίρεσε από το νομοσχέδιο κι εκείνες τις λίγες διατάξεις, που αρχικά είχε χρησιμοποιήσει, για να πείσει διάφορες ομάδες εργαζομένων ότι δε θίγονται.

Οι εργαζόμενοι, πάντως, σ' όλη τη χώρα κάνουν καθαρό με όλο και περισσότερες αποφάσεις συνδικάτων ότι θα αντιπαλέψουν με νύχια και με δόντια αυτό το αντιασφαλιστικό έκτρωμα, θα συνεχίσουν να διεκδικούν την ικανοποίηση αιτημάτων, που αφορούν στις σύγχρονες ανάγκες τους.


ΣΕΛ.  14   -   16

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Ασυμβίβαστα κεφάλαιο και λαϊκά συμφέροντα

Δε χωράει φιλολαϊκή κοινωνική πολιτική στα πλαίσια της γενικής κατευθυντήριας γραμμής της πλήρους απελευθέρωσης της αγοράς, της σε βάθος εμπορευματοποίησης κάθε τομέα της δημόσιας ζωής και της ολόπλευρης ισχυροποίησης του μεγάλου κεφαλαίου, στην οποία κινούνται τόσο η κυβέρνηση, όσο και η ΝΔ, αλλά και όσοι καλλιεργούν ανάλογες «αριστερές» αυταπάτες, υπογράμμισε η Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας, χτες το βράδυ, σε μια ογκώδη και μαχητική συγκέντρωση, στην πλατεία Κοραή του Πειραιά


ΣΕΛ.  10   -   11


ΚΥΠΡΙΑΚΟ
Αδιάλλακτες θέσεις Ντενκτάς

Εμμένει ο Ντενκτάς σε «λύση», ουσιαστικά, δύο χωριστών κρατών, για το Κυπριακό, όπως και στο μονομερές δικαίωμα επέμβασης της Τουρκίας, ως «εγγυήτριας δύναμης», σύμφωνα με τις χτεσινές αποκαλύψεις της εφημερίδας «ΠΟΛΙΤΗΣ»


ΣΕΛ.  3
«ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ»
Ψηφοδέλτιο αγώνα και ελπίδας

Δοκιμασμένοι αγωνιστές, αλλά και νέοι άνθρωποι, συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο της Κίνησης «Πειραιάς Αναγέννηση», τον κορμό του οποίου παρουσίασε χτες ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά, Κώστας Τζατζάνης


ΣΕΛ.  23
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Νέες αμερικανικές απώλειες

Αλλους τρεις νεκρούς και δέκα τραυματισμένους στρατιωτικούς μετρά ο αμερικανικός στρατός από χτες, όταν αεροπλάνο της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ κατέπεσε από άγνωστη αιτία, κοντά στην πόλη Γκαρντέζ του Αφγανιστάν.


ΣΕΛ.  20

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ