Παρασκευή 14 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΣΕΒ - ΠΟΛΥΖΩΓΟΠΟΥΛΟΣ
Αντεργατικό ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΜΠΛΟΚ χτες στη Βουλή

Εντατικά προετοιμάζεται η γενική πανελλαδική απεργία, στις 18 Ιούνη, σε όλη τη χώρα

Με μια προκλητικά αισχρή εμφάνιση στη Βουλή, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ συναγωνίστηκε τον εκπρόσωπο του ΣΕΒ στην υποστήριξη του κυβερνητικού νομοσχεδίου για το Ασφαλιστικό. Παρά και ενάντια στην απόφαση της ΓΣΕΕ, που απορρίπτει το νομοσχέδιο και καλεί τους εργαζόμενους να κατέβουν μαζικά στην απεργία, στις 18 Ιούνη, ο Χρ. Πολυζωγόπουλος ζήτησε «εδώ και τώρα» ψήφιση του νομοσχεδίου. Για ρυθμίσεις χειρότερες κι απ' αυτές των νόμων της ΝΔ, έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Σπ. Παπασπύρος, ενώ ο εκπρόσωπος των συνταξιούχων, Δ. Μαυροδόγλου, παρέθεσε μία προς μία τις κάθετες αντιρρήσεις των απόμαχων της δουλιάς, που καλούνται να ζήσουν με συντάξεις πείνας.

Από την πλευρά της, η κυβέρνηση έκανε ένα ακόμα βήμα στον κατήφορο. Αφαίρεσε από το νομοσχέδιο κι εκείνες τις λίγες διατάξεις, που αρχικά είχε χρησιμοποιήσει, για να πείσει διάφορες ομάδες εργαζομένων ότι δε θίγονται.

Οι εργαζόμενοι, πάντως, σ' όλη τη χώρα κάνουν καθαρό με όλο και περισσότερες αποφάσεις συνδικάτων ότι θα αντιπαλέψουν με νύχια και με δόντια αυτό το αντιασφαλιστικό έκτρωμα, θα συνεχίσουν να διεκδικούν την ικανοποίηση αιτημάτων, που αφορούν στις σύγχρονες ανάγκες τους.


ΣΕΛ.  14   -   16

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ