Παρασκευή 14 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα εναλλακτικά...

«Η εναλλακτική πολιτική για την εγκληματικότητα συνδέεται οπωσδήποτε με εναλλακτική πολιτική για τα ναρκωτικά», είπε χτες η Μ. Δαμανάκη στο «Φλας», με αφορμή το ότι το 41% των φυλακισμένων είναι παραβάτες του νόμου περί ναρκωτικών, όπως δήλωσε προχτές απ' τον ίδιο σταθμό ο υπουργός Δικαιοσύνης Φ. Πετσάλνικος.

Και όταν η Μ. Δαμανάκη αναφέρεται στην εναλλακτική πρόταση, εννοεί, βέβαια, την πρόταση των πέντε βουλευτών για την αποποινικοποίηση της χρήσης, αλλά και τη χορήγηση απ' το κράτος των ναρκωτικών ουσιών για ανθρωπιστικούς - υποτίθεται - λόγους. Βέβαια, αυτή η πρόταση της ναρκω-κουλτούρας απορρίφτηκε ακόμα και απ' τη Βουλή, αλλά χτες πήρε μεγάλη δημοσιότητα η απόφαση του υπουργείου Εθνικής Αμυνας να υποβάλλει σε τοξικολογικές εξετάσεις όλους τους στρατευμένους για να εντοπίσει τους χρήστες. Κι ενώ η Μ. Δαμανάκη υπερασπίζεται μέχρις εσχάτων το δικαίωμα της αυτοκαταστροφής με τη χρήση των ναρκωτικών, δε βρήκε κουβέντα για την απόφαση αυτή, που προσβάλλει την προσωπικότητα και παραβιάζει τα προσωπικά δεδομένα των στρατευμένων.

Αλλά Παγκόσμια Μέρα κατά των Ναρκωτικών πλησιάζει και από τη μια η κυβέρνηση ετοιμάζεται να εκθειάσει το εθνικό σχέδιο δράσης και κάποιοι άλλοι είναι έτοιμοι να δείξουν τις πραμάτειες «ιδεών»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ