Παρασκευή 14 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Ολα βελτιώνονται»...

Οι δηλώσεις του κ. πρωθυπουργού

Τα πράγματα «βελτιώνονται» και μάλιστα «με γρήγορους ρυθμούς», ισχυρίστηκε χτες ο πρωθυπουργός μετά το Υπουργικό Συμβούλιο.

Κατά τον Κ. Σημίτη «αυτή η βελτίωση (δε) φαίνεται μόνο στους αριθμούς, αλλά, μεταξύ άλλων «από τους καινούριους αυτοκινητόδρομους που κατασκευάζονται», από τα «δεκάδες χιλιάδες σπίτια που χτίζονται» και γενικά από τον «πλούτο» και τη «δυναμική», όπως είπε, της οικονομίας. Αντί ουσιαστικών επιχειρημάτων, πάντως, επιστράτευσε ξανά τους άψυχους ...αριθμούς για να πείσει για την «ορθότητα» της πολιτικής της κυβέρνησης, η οποία κατά τα λεγόμενά του «κατόρθωσε» --μετά από όλα αυτά τα χρόνια θυσιών και λιτότητας-- να «ανεβάσει» το κατά κεφαλήν εισόδημα του Ελληνα από το 64% του μέσου κοινοτικού όρου που ήταν το 1993, στο 70%... Συνεπώς, υποστήριξε ο πρωθυπουργός, «το μέσο εισόδημα ανέβηκε και ανέβηκε πολύ»... Σήμερα, όπως είπε «ο μισθός βρίσκεται στο 80% του μέσου κοινοτικού όρου».

Παράλληλα, αφού ο πρωθυπουργός περιδινήθηκε σε νούμερα που «αποδεικνύουν» την «ανάπτυξη» της χώρας, έκανε λόγο για πολιτική που «ενισχύει το κοινωνικό μέρισμα» (!), που όπως είπε να «αφιερώνουμε το 25% του ΑΕΠ στην κοινωνική αλληλεγγύη»!

«Διασκεδαστική» ήταν και η επόμενη αναφορά του κ.Σημίτη: «Χτίζουμε νέα νοσοκομεία, αναβαθμίζουμε τα υπάρχοντα, μειώνουμε τις ουρές και τις καθυστερήσεις στις δημόσιες υπηρεσίες», δήλωσε... Κατόπιν «δοξολόγησε» τον εαυτό του γιατί όπως είπε τα ...«επιτεύγματα» πραγματοποιούνται σε μια εποχή «όπου ως χώρα δαπανούμε αναλογικά τα μεγαλύτερα ποσά για την άμυνα μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών».

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι «αρχίζουμε εδώ και δυο χρόνια να κερδίζουμε και τη μάχη της ανεργίας» (!) για να προσθέσει ότι υπάρχουν νέα προβλήματα, όπως η μετανάστευση, για τα οποία συμπέρανε ότι «απλά, χρειάζεται ακόμη πολλή δουλειά»... Τέλος, δεν παρέλειψε να υποσχεθεί «ταχεία σύγκλιση του βιοτικού επιπέδου του Ελληνα πολίτη με το μέσο Ευρωπαίο»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ