Παρασκευή 14 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ

ΒΡΩΜΙΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ: «Η αμερικανική κυβέρνηση τρομοκρατεί τους Αμερικανούς πολίτες με τις δηλώσεις και τις πράξεις της πολύ περισσότερο απ' όσο θα τους τρομοκρατούσαν ενδεχομένως οι τρομοκράτες της Αλ Κάιντα. Τούτο ισχύει ιδιαίτερα στην περίπτωση του υπουργού Δικαιοσύνης, Τζον Ασκροφτ, ο οποίος μίλησε για συγκεκριμένο σχέδιο επίθεσης σε αμερικανικό έδαφος με "βρώμικη βόμβα". Ο υφυπουργός Αμυνας, Πολ Γούλφοβιτς, ήταν πιο αόριστος. "Δεν υπήρχε συγκεκριμένο σχέδιο", υποστήριξε. Οσο για τον διευθυντή του FBI, Ρ. Μίλερ, είναι ακόμα πιο αόριστος. "Εξ όσων γνωρίζουμε δεν είχε ξεπεράσει το επίπεδο συζήτησης". Θα αντιμετωπίσει, λοιπόν, ο κ. Αλ. Μουχαγίρ την πρωτότυπη κατηγορία της "συζήτησης";... Ο κ. Ασκροφτ και οι συνεργάτες του, αρνούμενοι στον κ. Μουχαγίρ συνήγορο υπεράσπισης και δημόσια ακρόαση και φυλακίζοντάς τον επ' αόριστον, εγγυώνται ότι αυτά τα ερωτήματα θα μείνουν αναπάντητα» (ΓΚΑΡΝΤΙΑΝ - ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΕΛΟΣ: «Η στάση της αμερικανικής κυβέρνησης είναι απαράδεκτη. Το Σύνταγμά μας εγγυάται σε αυτούς που κατηγορούνται για εγκλήματα την ενημέρωσή τους για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν, τη δυνατότητά τους να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους έναντι αυτών που τους κατηγορούν, τη δυνατότητα συνηγόρου υπεράσπισης και μια άμεση και ανοιχτή δίκη. Ομως όλα αυτά δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία, όταν η κυβέρνηση μπορεί να καταργήσει όλα αυτά τα δικαιώματα χαρακτηρίζοντας κάποιον "μαχητή του εχθρού"» (ΝΙΟΥ ΓΙΟΡΚ ΤΑΪΜΣ - ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΦΑΚΕΛΩΜΑ: «Την ερχόμενη εβδομάδα προκηρύσσεται το πρώτο έργο το οποίο εντάσσεται στον ευρύτερο σχεδιασμό του υπουργείου Δικαιοσύνης για τη δημιουργία ηλεκτρονικών ποινικών μητρώων όλων των Ελλήνων πολιτών, συνολικής αξίας 17 δισ. δρχ. Το πρώτο έργο, με προϋπολογισμό περίπου 2 δισ. δρχ., αφορά τη δημιουργία ηλεκτρονικών μητρώων για τους αλλοδαπούς» (ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ