Παρασκευή 14 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Μέρες Οτσαλάν - Ακρως απόρρητο (1)

Μετά τη «βοήθεια» που πρόσφερε η ελληνική κυβέρνηση στη σύλληψη του Οτσαλάν, δεν είναι περίεργο που η Αγκυρα αντιμετωπίζει τη χώρα μας σαν συνεργάσιμο «καταδότη», που θα συνεισφέρει στο κυνήγι των Κούρδων «τρομοκρατών».

Σύμφωνα με την εκτίμηση που μεταφέρει ο πρεσβευτής της Ελλάδας (στο απόρρητο τηλεγράφημα προς το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών με ημερομηνία 15/5/2002, που έχει στην κατοχή του ο «Ημεροδρόμος»), οι Τούρκοι δημιουργούν την κατάλληλη ατμόσφαιρα που θα τους επιτρέψει, «αφού συλλέξουν απαραίτητα στοιχεία και οικοδομήσουν νομική επιχειρηματολογία, να ζητήσουν σε εύθετο χρόνο από την Ελλάδα και άλλες κοινοτικές χώρες έκδοση "τρομοκρατών", με βάση βεβαίως δική τους αντίληψη».

Αυτή είναι η εκτίμηση του Ελληνα πρέσβη στην Αγκυρα. Το ποια είναι η τουρκική αντίληψη περί «τρομοκρατίας» το γνωρίζουν πολύ καλά μερικά εκατομμύρια Κούρδων, οι οποίοι, σύμφωνα με το τουρκικό κράτος, «δεν υπάρχουν»... Το γνωρίζουν όσοι πεθαίνουν στα «λευκά κελιά» των τουρκικών φυλακών. Λόγω των στενών σχέσεων που έχει αναπτύξει τα τελευταία χρόνια με τον Τούρκο συνάδελφό του δε θα έπρεπε να γνωρίζει και ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών;...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ