Παρασκευή 14 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΣΕΡΡΕΣ
Ο Σταύρος Παναγιώτου υποψήφιος νομάρχης

Ο Σταύρος Παναγιώτου
Ο Σταύρος Παναγιώτου
«Να ενισχύσει αποφασιστικά τη Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία (ΝΑΣ) και να αναδείξει συνεπείς αγωνιστικές δυνάμεις στη ΝΑ, να ψηφίσει αντίσταση και διεκδίκηση, ήθος και εντιμότητα, προσφορά και δημιουργικό έργο», κάλεσε το λαό των Σερρών ο Σταύρος Παναγιώτου, αμέσως μετά την ανακήρυξή του ως υποψηφίου νομάρχη.

Την υποψηφιότητα του Στ. Παναγιώτου (πρώην βουλευτής και επί δεκαετίες στέλεχος του ΚΚΕ), ανακοίνωσε ο Γ. Ξυλογιάννης στέλεχος του ΔΗΚΚΙ, στη διάρκεια ανοιχτής εκδήλωσης που έγινε το βράδυ της Τετάρτης στην αίθουσα της Δημοτικής Επιχείρησης Σερρών, παρουσία πλήθους πολιτών.

Μιλώντας για την αρνητική πορεία ανάπτυξης του νομού, ως αποτέλεσμα των εφαρμοζόμενων πολιτικών τις τελευταίες δεκαετίες, ο υποψήφιος νομάρχης της ΝΑΣ, ανέφερε: «Ο νομός Σερρών από 3ος σε πληθυσμό νομός της χώρας το 1961 πέρασε στην 9η θέση το 2001. Μεγαλύτερο όμως παράγοντα έντονης ανησυχίας αποτελεί η γήρανση του πληθυσμού, κυρίως στην ύπαιθρο». Και ως ένα ενδεικτικό στοιχείο ανέφερε τη δραστική μείωση του αριθμού των μαθητών στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. «Σε διάστημα περίπου μιας γενιάς, απέμεινε μόνο το 1/3», είπε.

Επίσης μίλησε για τη μεγάλη μετανάστευση τόσο στο εσωτερικό, όσο και σε άλλες χώρες, για το δραματικό ποσοστό ανεργίας, που φτάνει στο 25%, και αναρωτήθηκε, «πώς θα μπορούσε ο νομός να αποφύγει αυτή τη δυσμενέστατη εξέλιξη; Οταν δεν υλοποιούνται έργα υποδομής (αρδευτικά) τα οποία έχει ανάγκη ο τόπος; Οταν από το σύνολο των παραγωγικών επιχειρήσεων του νομού ελάχιστες στηρίζονται στην πρωτογενή παραγωγή, δηλαδή τα ορυκτά, τα δάση, τη γεωργία του; Οταν το εισόδημα που εξασφαλίζει η πλειοψηφία του αγροτικού πληθυσμού δε φτάνει για όλο το χρόνο, με συνέπεια ο μέσος αγρότης να βουλιάζει στα χρέη και η οικογένειά του να ξεκληρίζεται;».

Απευθυνόμενος στους κατοίκους του νομού, στον εργαζόμενο λαό και τη νεολαία που ήδη αγκαλιάζει τη νομαρχιακή συσπείρωση, ο Σταυρ. Παναγιώτου τόνισε: «Επιβάλλεται στις προσεχείς εκλογές να δεχτούν ισχυρό πλήγμα οι δυνάμεις του δικομματισμού και να ενισχυθούν οι δυνάμεις που με συνέπεια, αφοσίωση και ανυποχώρητα αντιπαλεύουν την πολιτική τους. Να αναδειχτεί ένα Νομαρχιακό Συμβούλιο που θα πρωτοστατεί στην πάλη για την προώθηση και λύση των μεγάλων και των μικρών προβλημάτων που απασχολούν το νομό και τους κατοίκους του».

Στη διάρκεια της εκδήλωσης ο Γ. Ρόκος υποψήφιος νομάρχης Θεσσαλονίκης της ΝΑΣΥ και μέλος της ΠΓ του ΔΗΚΚΙ, εξηγώντας τη στήριξη του κόμματός του στο πρόσωπο του Σ. Παναγιώτου και της παράταξης, είπε, ότι δεν πρόκειται για μια προεκλογική επιλογή. Σημείωσε πως με τους ανθρώπους που συσπειρώνονται στη ΝΑΣ, βρέθηκαν μαζί όλο το προηγούμενο διάστημα στους αγώνες για την κοινωνική ασφάλιση, ενάντια στον πόλεμο, γενικότερα στους κοινωνικούς και εργατικούς αγώνες και συνεχίζουν να δίνουν μαζί τη μάχη στους αγώνες που τώρα αναπτύσσονται.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν: Ο Σ. Παπαδόπουλος γραμματέας της ΝΕ Σερρών του ΚΚΕ και μέλος του Γραφείου Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας του Κόμματος, αντιπροσωπεία του ΔΗΚΚΙ αποτελούμενη από τους Α. Ιντζέ μέλος της Πολιτικής Γραμματείας και Β. Λαμπρινίδη μέλος της ΚΕ. Επίσης οι Α. Δαϊρετζής γραμματέας της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Σερρών, Δ. Παπαδόπουλος δήμαρχος Αμφίπολης, Γ. Σιδέρης υποψήφιος δήμαρχος Σερρών της Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας και πρόεδρος του Ερασιτέχνη Πανσερραϊκού, Β. Καρατζάς πρόεδρος εκτάκτων καθηγητών ΤΕΙ Σερρών και οικονομικός διευθυντής της Ενωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών Σερρών, Θ. Σιάρκος πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών, Σ. Μπράχος πρόεδρος ΠΕΑΕΑ Σερρών, και πολλοί άλλοι εκπρόσωποι φορέων του νομού.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αναμέτρηση με την αντιλαϊκή πολιτική (2006-07-07 00:00:00.0)
Περιοδείες και συγκεντρώσεις (2006-06-11 00:00:00.0)
Ο Γ. Πάντζας υποψήφιος νομάρχης (2002-08-29 00:00:00.0)
Αγώνας ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική (1998-08-28 00:00:00.0)
Η ΝΔ, ο υποψήφιος νομάρχης Καρδίτσας και οι αγωνιστές αγρότες (1998-07-14 00:00:00.0)
Δραστηριότητες Κινήσεων (1998-05-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ