Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 7 Φλεβάρη 2003 - αριθ. φύλλου: 8493

ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ
ΠΕΦΤΟΥΝ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ για χιλιάδες υπαλλήλους

Την ίδια στιγμή χειροτερεύουν οι εργασιακές σχέσεις, η παροχή περίθαλψης, η Κοινωνική Πρόνοια, η Παιδεία, και συνολικά μεγαλώνουν τα έξοδα της λαϊκής οικογένειας

Στην απόλυτη μείωση των μισθών χιλιάδων εργαζομένων του δημόσιου τομέα οδήγησε η κυβερνητική πολιτική της εισοδηματικής λιτότητας, σε συνδυασμό με τον αντιασφαλιστικό νόμο που ψηφίστηκε τον περασμένο Ιούλη. Ηδη τα λογιστήρια πολλών υπουργείων και υπηρεσιών προσάρμοσαν τη μισθοδοσία στα νέα δεδομένα, που ισχύουν από την 1η του Γενάρη. Σύμφωνα με αυτά, αυξάνονται τουλάχιστον κατά 11,73 ευρώ οι κρατήσεις για τα ταμεία σύνταξης, ποσό που κάτω από ορισμένες συνθήκες μπορεί να είναι και μεγαλύτερο.

Οι πρόσθετες κρατήσεις γίνονται στο όνομα της αύξησης του συντάξιμου μισθού κατά 176 ευρώ και οδηγούν σε απευθείας μείωση των καταβαλλόμενων αποδοχών, διαψεύδοντας πλήρως τις προχτεσινές υποσχέσεις του Ν. Χριστοδουλάκη ότι «δε θα υπάρχει μείωση των πληρωτέων αποδοχών». Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών, στο επόμενο διάστημα το μέτρο θα επεκταθεί σε όλους τους δημόσιους υπαλλήλους, ενώ δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα αν το ύψος των πρόσθετων κρατήσεων θα παραμείνει τελικά στα 11,73 ευρώ ή αν θα είναι μεγαλύτερο.


Motion Team

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ
Να διακόψει κάθε συμμετοχή στον πόλεμο η κυβέρνηση

Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να διακόψει αμέσως την οποιαδήποτε άμεση ή έμμεση συμμετοχή στον προετοιμαζόμενο πόλεμο του Ιράκ υπογράμμισε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, από την Κρήτη και κάλεσε τον ελληνικό λαό να βάλει, με την ίδια ένταση, δίπλα στο σύνθημα «Οχι στον πόλεμο» και το σύνθημα «Οχι στην ελληνική συμμετοχή». Την ίδια περίπου στιγμή, η Ελλάδα συμπαρατάσσονταν με τις ΗΠΑ, στο έκτακτο ΝΑΤΟικό Συμβούλιο, στις Βρυξέλλες, όπου οι τελευταίες δεν κατόρθωσαν προς το παρόν να αποσπάσουν τις αποφάσεις που ήθελαν, καθώς αντέδρασαν η Γαλλία, η Γερμανία και το Βέλγιο.

Μαχητικές πικετοφορίες ενάντια στον πόλεμο πραγματοποιήθηκαν χτες στο κέντρο και σε συνοικίες της Αθήνας, όπως και στη Θεσσαλονίκη (φωτό), με πρωτοβουλία της «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003».


ΣΕΛ.  4   -   6,    10   -   11

«Πόλεις για την ειρήνη» στις ΗΠΑ

«Εμείς, ο αμερικανικός λαός ανησυχούμε βαθύτατα για μια στρατιωτική επιχείρηση εναντίον ενός κράτους που δε μας έχει επιτεθεί. Φοβούμαστε ότι αυτός ο πόλεμος θα προκαλέσει το θάνατο χιλιάδων αθώων Ιρακινών και Αμερικανών στρατιωτών»... Και λένε «Οχι στον πόλεμο του Μπους», τα δημοτικά συμβούλια 64 μεγάλων πόλεων των ΗΠΑ, αλλά και η Γερουσία της Πολιτείας του Μέιν και η Βουλή των Αντιπροσώπων της πολιτείας της Χαβάη. Ανακηρύσσουν τις πόλεις τους, «πόλεις για την ειρήνη», ενώνοντας τις φωνές τους με τους εκατοντάδες χιλιάδες, που δρουν ήδη στο αντιπολεμικό κίνημα των ΗΠΑ



Κάλεσμα 52 Κομμουνιστικών Εργατικών και Αριστερών Κομμάτων

Σε 52 έφθασαν τα Κομμουνιστικά, Εργατικά και Αριστερά κόμματα που υπογράφουν κείμενο καταδίκης του ιμπεριαλιστικού πολέμου, με τον τίτλο «ΣΤΟΠ στον επιθετικό πόλεμο κατά του Ιράκ»


ΣΕΛ.  3
Κατά του πολέμου οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ

Κείμενο - διακήρυξη κατά του επερχόμενου πολέμου και εναντίον οποιασδήποτε εμπλοκής της Ελλάδας υπογράφουν πάνω από 150 εργαζόμενοι στα ελληνικά ΜΜΕ και ζητούν στάσεις εργασίας σε όλα τα ΜΜΕ για τις 14 του Φλεβάρη.


ΣΕΛ.  3

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ