Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 22 Ιούνη 2005 - αριθ. φύλλου: 9207

ΜΕΡΑ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ Η ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ με το ΠΑΜΕ
  • Σε αγωνιστικό συναγερμό και παγκινητοποίηση καλεί το ΠΑΜΕ όλους τους εργαζόμενους, παίρνοντας την υπόθεση της πανελλαδικής απεργίας στα δικά τους χέρια και ματαιώνοντας τα εκφυλιστικά σχέδια και την υπονομευτική προσπάθεια της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.
  • Στις 10 π.μ. στην πλατεία Κάνιγγος η απεργιακή συγκέντρωση των ταξικών δυνάμεων στην Αθήνα. Ανάλογες συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα.
  • Καμιά αναμονή ή αυταπάτη. Η αντιλαϊκή επίθεση της κυβέρνησης, της ΕΕ και του κεφαλαίου στοχεύει το σύνολο των εργαζομένων.
  • Η κατάσταση αυτή απαιτεί μαζική, γενικευμένη κινητοποίηση. Καταδίκη των αντιδραστικών διαρθρωτικών αλλαγών. Σφοδρό χτύπημα στην «ανταγωνιστικότητα» και την «παραγωγικότητα», τα εργαλεία της αντιλαϊκής πολιτικής. Μαζικό απεγκλωβισμό και απομάκρυνση των λαϊκών δυνάμεων από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Αυτή η στάση θα δώσει δύναμη και προοπτική στον αγώνα.

ΣΕΛ.  6   -   7

Eurokinissi

ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ
Απροκάλυπτη βία σε βάρος των κατοίκων

Χρησιμοποιώντας ωμή βία και μεγάλες δυνάμεις των ΜΑΤ και της Αστυνομίας, ενάντια στους κατοίκους των Ανω Λιοσίων και της ευρύτερης περιοχής, η κυβέρνηση προχώρησε χτες στη μεταφορά της λυματολάσπης της Ψυττάλειας στη χωματερή των Ανω Λιοσίων. Η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες, τονίζει το ΚΚΕ σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του Κόμματος, όπου καταγγέλλεται η απροκάλυπτη βία, ζητά να σταματήσει αμέσως ο αυταρχισμός και να γίνουν δεκτά τα δίκαια αιτήματα των κατοίκων της περιοχής.


ΣΕΛ.  3


Associated Press

ΒΗΡΥΤΟΣ
Δολοφονήθηκε ο πρώην ΓΓ του ΚΚ Λιβάνου

Εντείνεται το κλίμα αστάθειας στο Λίβανο, μετά τη χτεσινή δολοφονία του Τζορτζ Χάουι, πρώην Γενικού Γραμματέα του Λιβανικού ΚΚ και δυναμώνουν οι παρεμβάσεις της Ουάσιγκτον στα εσωτερικά της χώρας


ΣΕΛ.  21

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ