Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 2 Φλεβάρη 2000 - αριθ. φύλλου: 7583

Το ΚΚΕ «μιλάει» με την εργατική τάξη
  • Σήμερα, στο ΓήπεδοΣπόρτιγκ, στις 6 μμ, θα μιλήσει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.
  • Στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης θα μιλήσει στις 7 μμ ο Δημήτρης Γόντικας, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Εργάτες, αγρότες, μαθητές, εφημερίδες σύρονται στα δικαστήρια από την κυβέρνηση
ΕΞΑΡΣΗ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΥ ενάντια σε πολιτικά δικαιώματα κι ελευθερίες

Προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση στη Βουλή, για τα κρίσιμα ζητήματα δημοκρατίας,  ζήτησε χτες το ΚΚΕ - Συγκέντρωση στις 6 μμ και πορεία στο Υπουργείο Τύπου διοργανώνει αύριο η ΚΝΕ διαμαρτυρόμενη για τη δίωξη του «Ριζοσπάστη»

Το γενικότερης σημασίας, για την πολιτική ζωή του τόπου, ζήτημα της εντεινόμενης, τελευταία, επίθεσης της κυβέρνησης, ενάντια στα πολιτικά δικαιώματα και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες, φέρνει το ΚΚΕ στη Βουλή, ζητώντας από τον πρόεδρό της, να συζητηθεί το θέμα αυτό, σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών.

Η πρωτοβουλία του ΚΚΕ έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς, πέρα από τους χιλιάδες αγρότες, που σέρνονται ακόμη στα δικαστήρια και αρκετές φορές καταδικάζονται, παρά το σχετικό νόμο που έχει ψηφίσει η Βουλή. Πέρα, από τη συστηματική, πλέον, αντιπαράθεση των ειδικών αστυνομικών δυνάμεων σε κάθε λαϊκή αγωνιστική εκδήλωση. Πέρα από τις μηνύσεις, ενάντια στο «Ριζοσπάστη», αλλά και σε άλλα έντυπα, υπάρχουν ακόμη δεκάδες παραδείγματα δικαστικών και άλλων διώξεων σε βάρος συνδικαλιστών, εκπροσώπων του φιλειρηνικού κινήματος, ακόμη και μαθητών.

Εξάλλου συνεχίζονται τα μηνύματα και οι κινητοποιήσεις συμπαράστασης προς το «Ριζοσπάστη» σε ολόκληρη τη χώρα.


ΣΕΛ.  5

Μια μοναδική σχέση ζωής

Ανάρπαστος έγινε χτες το πρωί ο «Ριζοσπάστης » στο μπλόκο που είχαν στήσει οι εργάτες της ΒΙΟΜΑΓΝ. Χρόνια κοντά τους, στον καθημερινό μόχθο, μέσα στο ορυχείο, έξω στο εργοστάσιο, από τον καιρό του ΣΚΑΛΙΣΤΗΡΗ ακόμα, ο «Ριζοσπάστης» είναι η μόνη ίσως εφημερίδα που μπορεί να περηφανεύεται για αυτή τη μοναδική σχέση ζωής. Κι είναι αυτό που θέλει να χτυπήσει η άρχουσα τάξη και η σημερινή κυβέρνησή της.


Η κυβέρνηση θέλει κλειστή τη ΒΙΟΜΑΓΝ!

Την παύση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων των εργαζομένων της ΒΙΟΜΑΓΝ και την αποδοχή απαράδεκτης πρότασης του υπουργού Ανάπτυξης Ε. Βενιζέλου, που οδηγεί στο οριστικό κλείσιμο την επιχείρηση, πέτυχαν κυβερνητικοί δήμαρχοι της περιοχής και βουλευτές της Εύβοιας, με προεξέχοντα τον Ε. Αποστόλου του ΣΥΝ, ύστερα από ισχυρές πιέσεις. Οι 380 εργαζόμενοι - που είχαν κλείσει την Εθνική Οδό - ζητούσαν διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους μέσα από τη συνέχιση της λειτουργίας της επιχείρησης, που οδηγήθηκε για δεύτερη φορά στο κλείσιμο με συνευθύνη της κυβέρνησης και του επιχειρηματία που του την εμπιστεύτηκε. Στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή αντιπροσωπείες του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ.

ΣΕΛΙΔΕΣ 16 - 17


ΟΝΕ
Στον αστερισμό της διαρκούς λιτότητας

Απροσχημάτιστα, πλέον, κυβέρνηση και ΕΕ ομολογούν τα αντιλαϊκά τους σχέδια για τη μετα-ΟΝΕ εποχή. Λιτότητα και φόροι για τους εργαζόμενους, εφιαλτικές αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, ιδιωτικοποιήσεις των πάντων, είναι οι πολιτικές που πάνε «πακέτο» με την υλοποίηση του... μονόδρομου της ΟΝΕ




Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ