Τετάρτη 2 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εργάτες, αγρότες, μαθητές, εφημερίδες σύρονται στα δικαστήρια από την κυβέρνηση
ΕΞΑΡΣΗ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΥ ενάντια σε πολιτικά δικαιώματα κι ελευθερίες

Προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση στη Βουλή, για τα κρίσιμα ζητήματα δημοκρατίας,  ζήτησε χτες το ΚΚΕ - Συγκέντρωση στις 6 μμ και πορεία στο Υπουργείο Τύπου διοργανώνει αύριο η ΚΝΕ διαμαρτυρόμενη για τη δίωξη του «Ριζοσπάστη»

Το γενικότερης σημασίας, για την πολιτική ζωή του τόπου, ζήτημα της εντεινόμενης, τελευταία, επίθεσης της κυβέρνησης, ενάντια στα πολιτικά δικαιώματα και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες, φέρνει το ΚΚΕ στη Βουλή, ζητώντας από τον πρόεδρό της, να συζητηθεί το θέμα αυτό, σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών.

Η πρωτοβουλία του ΚΚΕ έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς, πέρα από τους χιλιάδες αγρότες, που σέρνονται ακόμη στα δικαστήρια και αρκετές φορές καταδικάζονται, παρά το σχετικό νόμο που έχει ψηφίσει η Βουλή. Πέρα, από τη συστηματική, πλέον, αντιπαράθεση των ειδικών αστυνομικών δυνάμεων σε κάθε λαϊκή αγωνιστική εκδήλωση. Πέρα από τις μηνύσεις, ενάντια στο «Ριζοσπάστη», αλλά και σε άλλα έντυπα, υπάρχουν ακόμη δεκάδες παραδείγματα δικαστικών και άλλων διώξεων σε βάρος συνδικαλιστών, εκπροσώπων του φιλειρηνικού κινήματος, ακόμη και μαθητών.

Εξάλλου συνεχίζονται τα μηνύματα και οι κινητοποιήσεις συμπαράστασης προς το «Ριζοσπάστη» σε ολόκληρη τη χώρα.


ΣΕΛ.  5

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ