Τετάρτη 2 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
θανατηφόρο «τρίδυμο»...

Μόνο ο Σπράος έλειπε! Μιλάμε για τη συνάντηση, που είχαν προχτές οι εμπειρογνώμονες του ΟΟΣΑ με τον Πλ. Τήνιο και τον Μ. Νεκτάριο. Μιλάμε, δηλαδή, για το «τρίδυμο», που σκοτώνει ...την κοινωνική ασφάλιση. Θέμα, για το οποίο ο ΟΟΣΑ, όχι μόνον «ανησυχεί» μόνιμα, αλλά και έχει υπαγορεύσει συγκεκριμένες θέσεις στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ώστε να πάψει η χώρα μας να είναι «ένας παράδεισος για τους συνταξιούχους» (!), όπως έγραφε στην τελευταία του έκθεση.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τις οδηγίες του ΟΟΣΑ, τις οποίες έχει ασπαστεί η κυβέρνηση και έχουν επαναλάβει σε διάφορες εκδοχές Σπράος, Τήνιος, Νεκτάριος κ.ά., απαιτείται: Γενική αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης στα 65 και για τις γυναίκες, «οι οποίες είναι οι μακροβιότερες στην Ευρώπη»! Αποδεκατισμός των συντάξεων με επιμήκυνση του χρόνου ασφάλισης, που χρησιμοποιείται ως βάση για τον υπολογισμό της σύνταξης. Ισοπεδωτική ενοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων. Μείωση των εργοδοτικών εισφορών. Κατάργηση των βαρέων και ανθυγιεινών ...και πάνω απ' όλα: «Πέρασμα σ' ένα μερικά ιδιωτικοποιημένο σύστημα»..!

Ομως, οι αρμόδιοι του ΟΟΣΑ δεν αρκέστηκαν στις κατηγορηματικές διαβεβαιώσεις για την ανατροπή του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος. Ζήτησαν, επίσης, και πήραν στοιχεία για τις αμοιβές και τα επιδόματα των δημοσίων υπαλλήλων, ώστε να τα ...εξετάσουν και να αποφανθούν σχετικά, ενώ συνέστησαν «αυτοσυγκράτηση» και στον ιδιωτικό τομέα, όπου έχει ανοίξει η διαπραγμάτευση των συλλογικών συμβάσεων..!

Να περιμένουμε ότι την επόμενη φορά θα κάνουν και «ντου» στα ...ψυγεία μας;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ