Τετάρτη 2 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ο Στρ . Κόρακας στο Αννόβερο

Την ελληνική κοινότητα του Αννόβερου στη Γερμανία και των περιχώρων επισκέφτηκε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Στρ. Κόρακας, στις 16/1 και έγινε δεκτός με ιδιαίτερη θέρμη στην κατάμεστη αίθουσα της κοινότητας. Τον ευρωβουλευτή υποδέχτηκε ο πρόεδρος της κοινότητας Ιορδάνης Παπαδόπουλος με όλο το Συμβούλιο και τον ενημέρωσε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ελληνισμός της παροικίας, δίνοντάς του και σχετικό υπόμνημα με τα αιτήματα της κοινότητας.

Αιτήματα που αφορούν στο σχολικό, για τη μη μείωση του προσωπικού του προξενείου, για δεκαετή διαβατήρια όπως και στις άλλες χώρες της ΕΕ, για ψήφο στο μετανάστη, για λιγότερη γραφειοκρατία σε ό,τι αφορά στη χορήγηση συντάξεων ΙΚΑ, ΟΓΑ και για την αναγνώριση των κοινοτήτων και της ομοσπονδίας τους.

Ο ευρωβουλευτής ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για το καλωσόρισμά τους και τους υποσχέθηκε μια άλλη συνάντηση έτσι ώστε να έχει ενημερωθεί και να παρευρίσκεται ολόκληρη η παροικία. Τόνισε, σαν γιος μετανάστη στις στοές του Βελγίου, το ρόλο των κοινοτήτων στα 40 χρόνια και πάνω, πόσο βοήθησαν τη συσπείρωση και τη διατήρηση της ελληνικότητας της πρώτης, της δεύτερης και σήμερα της τρίτης γενιάς των μεταναστών και πόσο ωφέλιμη είναι η συσπείρωση γύρω από αυτές, άσχετα αν όλες οι κυβερνήσεις όλα αυτά τα χρόνια δεν τις είδαν με καλό μάτι.

Εξήγησε τις συμφωνίες του Ελσίνκι με πολύ απλά λόγια, τις επιδιώξεις του ΝΑΤΟ και γενικότερα της Νέας Τάξης Πραγμάτων, την πολιτική του Ευρωκοινοβουλίου και των κομισάριων, την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα με τον αποπροσανατολισμό του λαού μέσω και του χρηματιστηρίου και τις συνέπειες. Για την επίσκεψη Κλίντον σε μια έρημη Αθήνα, με τα ασφυξιογόνα, για το μεγάλο κίνημα των μαθητών, των εργατών, των αγροτών κ.ά. Ενημέρωσε, τέλος, για το τι θέλει το ΚΚΕ και την πρότασή του για το Μέτωπο.

Ακολούθησε πλούσιος διάλογος και πολλοί ήταν εκείνοι που ευχαρίστησαν τον βουλευτή για την ενημέρωση. Τον λόγο πήραν και οπαδοί του ΠΑΣΟΚ και στελέχη έδωσαν στον ευρωβουλευτή υπόμνημα κατηγορώντας την κυβέρνηση για το σχολικό στο Αννόβερο ότι απομάκρυνε την υπηρεσία εκπαιδευτικού ακολούθου και ότι διορίζει συνταξιούχους δασκάλους, ενώ υπάρχουν δάσκαλοι παιδιά μεταναστών, άνεργοι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ