Τετάρτη 2 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΔΙΩΞΗ κατά του «Ρ»
Πρώτη δυναμική απάντηση στην αυταρχική κυβερνητική κατρακύλα

Συλλαλητήριο αλληλεγγύης στο «Ρ» και καταδίκης της νέας πολιτικής δίωξης εναντίον του διοργανώνουν στις 10 Φλεβάρη οι ΚΟ Αθήνας, Πειραιά και Αττικής του ΚΚΕ

Να εκφράσουν και με τη συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο την αλληλεγγύη τους στο «Ριζοσπάστη», καταδικάζοντας ταυτόχρονα τη νέα πολιτική δίωξη εναντίον του από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τον υπουργό Δικαιοσύνης, καλούν τους κατοίκους του Λεκανοπεδίου οι Κομματικές Οργανώσεις Αθήνας, Πειραιά και Αττικής του ΚΚΕ, που ανέλαβαν την πρωτοβουλία της διοργάνωσής του την Πέμπτη, 10/2, στις 7 μ.μ., στο Πεδίον του Αρεως.

Με ανακοίνωσή της η Κομματική Οργάνωση Πειραιά καλεί «τους εργαζόμενους, την αδάμαστη νεολαία μας, να δώσουν αποφασιστική απάντηση και να καταδικάσουν την αντιδημοκρατική κατρακύλα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, που ανιστόρητα επιχειρεί να αναβιώσει κλίμα αντικομμουνισμού και πολιτικών διώξεων σκοπιμότητας».

Η ΚΟΠ καταγγέλλει πως η επίθεση εναντίον του «Ρ» από τον υπουργό Δικαιοσύνης «είναι κατευθυνόμενη, καλύπτεται από τον ίδιο τον πρωθυπουργό και προκαλεί σοβαρό πολιτικό ζήτημα», ενώ επισημαίνει πως «οι ευθύνες για τη διατήρησή του στον υπουργικό θώκο, παρά τη λαϊκή κατακραυγή, είναι τεράστιες». Καταγγέλλει ακόμη το χτύπημα που επιχειρείται στην ελευθερία του Τύπου και την επιχειρούμενη φίμωση κάθε φωνής κριτικής και αντίστασης στην αντιλαϊκή πολιτική.

Το σημαντικότερο όμως είναι η απάντηση που πρέπει να δοθεί, η οποία, σύμφωνα με την ΚΟΠ του ΚΚΕ, είναι: «Υπερασπιζόμαστε το "Ριζοσπάστη", τη φωνή του εργαζόμενου λαού. Απαντάμε με την ένταση των προσπαθειών για την αύξηση της κυκλοφορίας του, για την παραπέρα ενίσχυση των δεσμών του ΚΚΕ με την εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα, που βιώνουν τις επώδυνες συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής».

«Μπαίνουμε εμπόδιο - συνεχίζει - στην αντιδημοκρατική πολιτική της ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης, στο πογκρόμ των διώξεων που οργανώνεται με ευθύνη της κυβέρνησης ενάντια σε συνδικαλιστές της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, των εκπαιδευτικών, του ναυτεργατικού κινήματος, σε εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που σύρονται σκόπιμα στα δικαστήρια γιατί υπερασπίζονται το δίκιο των εργαζομένων».

Η ΚΟΠ απαιτεί ακόμα να σταματήσουν τώρα οι διώξεις σε βάρος αγωνιστών μαθητών, που παλεύουν για τη γνώση και τη μόρφωση και καταδικάζουν τη σκοταδιστική, αντιεκπαιδευτική κυβερνητική μεταρρύθμιση.

Απευθυνόμενη στον πειραϊκό λαό επισημαίνει πως «η αντιμετώπιση του αυταρχικού εκτραχηλισμού της κυβέρνησης δεν αφορά μόνο τους κομμουνιστές, αφορά κάθε δημοκράτη, κάθε εργαζόμενο. Πίσω από τον αντικομμουνισμό κρύβεται η νέα ολομέτωπη επίθεση ενάντια στα λαϊκά δικαιώματα».

Συνεχίζοντας υπογραμμίζει: «Το ΚΚΕ στη μακρόχρονη ιστορία του, αντλώντας δύναμη από την πάλη του λαού μας, έδωσε και δίνει σκληρές μάχες για την υπεράσπιση και τη διεύρυνση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών. Η καταδίκη της πολιτικής του αντικομμουνισμού και της καταστολής αποτελεί έναν ακόμα σοβαρό λόγο για την ενίσχυση του ΚΚΕ στις ερχόμενες εκλογές».

Καταλήγοντας σημειώνει πως «οι εργάτες, οι εργαζόμενοι, η νεολαία του Πειραιά έχουν δικαίωμα να ζήσουν μια καλύτερη ζωή. Ανοίγουμε δρόμο μαζί. Βαδίζουμε μπροστά για την εκπλήρωση υψηλών στόχων». Στόχοι που δεν είναι άλλοι παρά «η συσπείρωση και η κινητοποίηση όλων των ριζοσπαστικών αγωνιστικών δυνάμεων, η συγκρότηση του Λαϊκού Μετώπου και η ανάδειξη της λαϊκής εξουσίας, της λαϊκής διακυβέρνησης, που θα οδηγήσει τη χώρα στον άλλο, φιλολαϊκό δρόμο ανάπτυξης, σε σύγκρουση με την πλουτοκρατία και τον ιμπεριαλισμό, σε ρήξη με τα κόμματα που υπηρετούν τα συμφέροντά τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ