Τετάρτη 2 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κ. ΣΗΜΙΤΗΣ
Κήρυξε «οιωνεί» εκλογική περίοδο...

Την τακτική της «στρουθοκαμήλου» ακολούθησαν και χτες τα μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου του ΠΑΣΟΚ, σε ό,τι αφορά στο θέμα των εκλογών, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, στην οποία προέδρευσε ο Κ. Σημίτης. Σύμφωνα με όσα διέρρευσαν, από μέλη του ΕΓ, δεν τέθηκε «επί τάπητος» το θέμα των εκλογών. Ο Κ. Σημίτης, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, επισήμανε ότι διανύουμε «οιονεί» εκλογική περίοδο και συνέστησε προσοχή...

Πρέπει επίσης να σημειωθεί, ότι με επίσημες δηλώσεις του, ο Κ. Σκανδαλίδης, διέψευσε ότι εκφράστηκε δυσαρέσκεια από την πλευρά του πρωθυπουργού για τις χτεσινές δηλώσεις του Κ. Στεφανόπουλου, σχετικά με τις διαδικασίες για την ανάδειξη του προέδρου της Δημοκρατίας. Πάντως, το μόνο επίσημο στοιχείο που προέκυψε, από τη χτεσινή συνεδρίαση του ΕΓ, ήταν ότι στις 5 του Μάρτη, θα γίνουν προκριματικές εκλογές, για την ανάδειξη των υποψηφίων για την κατάρτιση ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ.

Στο απίστευτο αυτό πολιτικό παιχνίδι που έχει στήσει η κυβέρνηση Σημίτη γύρω από το θέμα των εκλογών, είχαν προστεθεί νωρίς το μεσημέρι άλλες δυο ημερομηνίες... Πρώτη ήταν η 5η του Μάρτη, που βέβαια κατέρρευσε πλέον ως πιθανή ημερομηνία, από τον Κ. Σημίτη, αλλά που είχε έντεχνα διαρρεύσει, μέσα από κυβερνητικούς κύκλους. Η δεύτερη, πιθανή ημερομηνία, είναι αυτή της 25η του Ιούνη, η οποία ακόμα φαντάζει πιθανή, αφού στους κόλπους του ΠΑΣΟΚ, συνεχίζουν να παίζουν με τις λέξεις και τις διαδικασίες... Η τελευταία Κυριακή του Ιούνη, που δίνεται, επίσης σαν ημέρα διεξαγωγής εκλογών, φανερώνει τη διάθεση του Κ. Σημίτη να πάει στις κάλπες, με τη «βούλα» της έγκρισης της χώρας στην ΟΝΕ (!!). Είναι πασιφανές ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, θέλει να συνδυάσει την πρωθυπουργία του, αλλά και το όνομά του, με την υπογραφή της ένταξης της Ελλάδας στη Νομισματική Ενοποίηση.

Και ο «χορός» καλά κρατεί...

Πάντως αυτό που αφήνουν οι κυβερνητικές πηγές να διαρρεύσει, είναι ότι ο Κ. Σημίτης δεν προτίθεται να κάνει κάποια συγκεκριμένη δήλωση ή να τοποθετηθεί μέσα από ομιλία του, προκειμένου να ξεκαθαρίζει το τοπίο. Είναι φανερό ότι ο πρωθυπουργός θέλει να κρατήσει κλειστά τα χαρτιά του γύρω από το χρόνο διεξαγωγής των εκλογών, προχωρώντας μόνο σε γενικές δηλώσεις που θα δίνουν βέβαια κάποιο στίγμα, έτσι ώστε να αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Τοποθετήσεις και διευκρινίσεις του Κ. Σημίτη γύρω από το θέμα των εκλογών, που θα δίνουν ένα γενικότερο περίγραμμα της φιλοσοφίας της κυβέρνησης, αναμένεται να γίνουν είτε στο Υπουργικό Συμβούλιο της Παρασκευής είτε στη Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ που θα πραγματοποιηθεί το προσεχές Σαββατοκύριακο.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, οι τελικές αποφάσεις του πρωθυπουργού, θα επηρεαστούν σε πολύ μεγάλο βαθμό, από τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη και τις επόμενες μέρες, αναμένεται να φτάσουν στο γραφείο του, στο Μέγαρο Μαξίμου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ