Τετάρτη 2 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Το ΚΚΕ απευθύνεται στους εργατοϋπάλληλους της Αθήνας

Σήμερα, στις 6 μ.μ., στο γήπεδο του Σπόρτιγκ, η μεγάλη συγκέντρωση της ΚΟΑ του ΚΚΕ, με ομιλήτρια την Αλέκα Παπαρήγα

«Πυρετός» επικρατούσε όλες τις προηγούμενες μέρες στα γραφεία της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας του ΚΚΕ, αλλά και στις τοπικές Κομματικές Οργανώσεις Βάσης του Κόμματος, ενόψει της μεγάλης πολιτικής συγκέντρωσης, που διοργανώνει η ΚΟΑ σήμερα Τετάρτη, στις 6 το απόγευμα, στο γήπεδο του Σπόρτιγκ, με ομιλήτρια την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Μια συγκέντρωση ειδικά για τους εργατοϋπάλληλους, στους οποίους το προηγούμενο διάστημα έγινε πλατύ άνοιγμα από τους κομμουνιστές της Αθήνας, που «όργωσαν» τους εργασιακούς χώρους με το κάλεσμα της συγκέντρωσης ανά χείρας. Και είναι αυτό το πλατύ άνοιγμα που προηγήθηκε, που κάνει αισιόδοξα τα μέλη και τους φίλους του Κόμματος για την επιτυχία της σημερινής συγκέντρωσης.

Ενα κάλεσμα, στο οποίο τονίζεται ότι: «Η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ για την αναγκαιότητα του Λαϊκού Μετώπου απευθύνεται προς όλο το λαό και ιδιαίτερα στην εργατική τάξη, στους άνεργους, στους συνταξιούχους. Στις οικογένειές σας, που κάθε μέρα βλέπουν τα εισοδήματά τους να έχουν όλο και μικρότερο αντίκρισμα. Που ζουν στην ανασφάλεια και τη φτώχεια. Που βιώνουν την εργοδοτική τρομοκρατία. Που δεν έχουν δικαίωμα στον ελεύθερο χρόνο, που δεν μπορούν να ικανοποιήσουν τις ανάγκες της ζωής».

Στη συνέχεια, συνοπτικά εξηγείται το γιατί ο δρόμος του Μετώπου, είναι ο δρόμος των εργατοϋπαλλήλων. Υπογραμμίζεται συγκεκριμένα: «Ο δρόμος του Μετώπου είναι η δική σου προοπτική, η δική σου πορεία, γιατί: Θέλει την εργατική τάξη πρωτοπόρα στους λαϊκούς αγώνες, δυνατή ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης, Ευρωπαϊκής Ενωσης και Μονοπωλίων. Αγωνίζεται για την πολιτική προοπτική της σύγκρουσης με τον ιμπεριαλισμό και τη νέα τάξη. Οραματίζεται μια Ελλάδα ανεξάρτητη, ειρηνική, της λαϊκής εξουσίας».

Καταλήγοντας, η ΚΟΑ του ΚΚΕ καλεί τους εργατοϋπαλλήλους με την ψήφο τους να βάλουν ισχυρά εμπόδια στα νέα αντιλαϊκά μέτρα, που ετοιμάζουν τα επιτελεία της κυβέρνησης και των μονοπωλίων, να καταδικάσουν το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, να καταδικάσουν κάθε αντεργατική πολιτική που στηρίζει τα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό και να ενισχύσουν το κόμμα της εργατικής τάξης, το ΚΚΕ, και την πρότασή του για λαϊκό και κοινωνικοπολιτικό μέτωπο ρήξης με τα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ