Τετάρτη 2 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ
Εξυπηρετούνται προεκλογικές σκοπιμότητες

Καταψήφισε το ΚΚΕ

Το νομοσχέδιο - σκούπα του υπουργείου Μεταφορών, εισήχθη για συζήτηση χθες στην Ολομέλεια της Βουλής, και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 3 συνεδριάσεις.

Την αντίθεση του ΚΚΕ στο νομοθέτημα εξέφρασε εξαρχής, ο βουλευτής του ΚΚΕ, Σταύρος Σκοπελίτης σημειώνοντας ότι σαφώς εξυπηρετεί -μεταξύ άλλων- προεκλογικές σκοπιμότητες. Σχολιάζοντας τις διατάξεις, αλλά και το συνολικό πνεύμα του νομοσχεδίου, ο εισηγητής του ΚΚΕ, Σταύρος Σκοπελίτης, σημείωσε πως ο εκσυγχρονισμός στον τομέα των μεταφορών και επικοινωνιών που επικαλείται το υπουργείο γίνεται «στα πλαίσια της πολιτικής της προώθησης των μεγάλων συμφερόντων και της πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων που έχει δρομολογήσει και υπηρετεί η κυβέρνηση». Πρόσθεσε επίσης ότι «έχει έντονη προεκλογική χρεία, αφού προχωρεί στην ικανοποίηση συντεχνιακών απαιτήσεων, ενώ θέτει στην άκρη ό,τι αφορά στην ικανοποίηση αιτημάτων κλάδων και εργαζομένων».

Πιο ειδικά, ο Στ. Σκοπελίτης, αναφερόμενος στο θέμα της κινητής τηλεφωνίας σημείωσε πως επιχειρείται «η ικανοποίηση των μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων που δραστηριοποιούνται στον τομέα», με όσα προβλέπει το άρθρο 1 για τις κεραίες, ενώ αυτό που θα έπρεπε να συμβεί είναι «η λήψη μέτρων για το χτύπημα της ασυδοσίας τους και η προστασία της υγείας των πολιτών από τις βλαβερές για την υγεία ακτινοβολίες». Σχετικά με τα όσα προβλέπονται για το θέμα πρατηρίων καύσιμων σημείωσε ότι είναι αρνητικό το γεγονός της παροχής 10ετούς παράτασης με κίνδυνο ανανέωσης της παράτασης αυτής για συγκεκριμένους χώρους, όπου τίθεται σε κίνδυνο η υγεία των πολιτών.

Για το θέμα της παροχής δυνατότητας άδειας κυκλοφορίας αυτοκίνητων ΔΧ στους πολύτεκνους με πάνω από 8 παιδιά, ο Στ. Σκοπελίτης έκανε λόγο για «επιλεκτική πολιτική» με στόχο «να κρατάτε ομήρους αυτές τις οικογένειες, αφού γνωρίζετε ότι το πρόβλημα των πολυτέκνων και γενικότερα το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας, δεν αντιμετωπίζεται με αυτό τον τρόπο». Τέλος, όσον αφορά στη μετατροπή του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου σε εποπτευόμενο από την Τράπεζα της Ελλάδας οργανισμό, σημείωσε πως «απώτερος στόχος σας είναι η μετατροπή του σε ΑΕ και η εισαγωγή του στο Χρηματιστήριο, δηλαδή η ιδιωτικοποίησή του».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ