Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 30 Αυγούστου 2006 - αριθ. φύλλου: 9565

Ε/Γ - Ο/Γ «ΡΟΜΙΛΝΤΑ»
Τραγικός θάνατος ναυτεργάτη μετά από 22 ώρες στο πόστο του

Eurokinissi

Τραγικό θάνατο βρήκε χτες ο υποναύκληρος Γεώργιος Τράπαρης, όταν χτυπήθηκε θανάσιμα από φορτηγό αυτοκίνητο πάνω στον καταπέλτη κατά τη διαδικασία φόρτωσης του πλοίου, μετά από 22 ώρες εξαντλητικής δουλιάς, επιβεβαιώνοντας με τον πιο δραματικό τρόπο τις άθλιες συνθήκες εργασίας στην ακτοπλοΐα.


ΣΕΛ.  15

Θεωρούν ΠΗΓΗ ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑΣ... τους σπουδαστές των ΤΕΙ

Είναι ντροπή να αντιμετωπίζονται με ψηφοθηρικά κριτήρια τα ΤΕΙ και οι σπουδαστές τους να θεωρούνται πηγή οικονομικής εκμετάλλευσης, αδιαφορώντας για το επίπεδο και το κόστος των σπουδών, για το δικαίωμα σε δωρεάν σίτιση, στέγαση και γενικότερα στη δωρεάν Παιδεία

Σε μια προσπάθεια να αμβλύνει τις αντιδράσεις από τα αδιέξοδα που δημιουργεί το άδικο σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ και ΤΕΙ, συνεδρίασε χτες στο υπουργείο Παιδείας και συζήτησε το θέμα, η «Επιτροπή Στρατηγικού Σχεδιασμού ΤΕΙ» του λεγόμενου Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας (ΕΣΥΠ), καταλήγοντας ότι φέτος θα λειτουργήσουν όλα τα Τμήματα των ΤΕΙ κανονικά και μέχρι την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά θα συζητηθούν περιπτώσεις συγχωνεύσεων, αλλαγών σε αντικείμενα σπουδών.

Το ΚΚΕ με ανακοίνωση τονίζει ότι «δεν έχει αντίρρηση να εγγραφούν φέτος όσοι θα έμπαιναν σε ΤΕΙ - ΑΕΙ αν δεν υπήρχε η βάση του δέκα. Ωστόσο αυτό δεν αποτελεί λύση του προβλήματος. Η δική μας πρόταση για Ενιαία Λαϊκή Παιδεία, που απαντά στην ανάγκη για υψηλότερη γενική μόρφωση, επαγγελματική και επιστημονική ειδίκευση για όλους, κινείται σε διαμετρικά αντίθετη κατεύθυνση από αυτή των δημάρχων και νομαρχών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Οι δυνάμεις αυτές αντιμετωπίζουν με ψηφοθηρικά κριτήρια τα ΤΕΙ και τους σπουδαστές τους, θεωρώντας τους πηγή κερδοφορίας και οικονομικής εκμετάλλευσης και αδιαφορώντας για το επίπεδο και το κόστος των σπουδών, για το δικαίωμά τους σε δωρεάν σίτιση, στέγαση και γενικότερα στη δωρεάν Παιδεία».


ΣΕΛ.  3

ΝΕΑ ΟΡΛΕΑΝΗ ΗΠΑ
Μόνιμος ο «Κατρίνα» για φτωχούς και μαύρους

Ενας χρόνος πέρασε από το χτύπημα του κυκλώνα «Κατρίνα» στη Νέα Ορλεάνη των ΗΠΑ και ακόμη περιμένουν οι έγχρωμοι κάτοικοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα της πόλης τη βοήθεια, που είχε υποσχεθεί ο Τζ. Μπους και η αμερικανική κυβέρνηση. Οσοι επιμένουν και συνεχίζουν να ζουν στην πόλη, η οποία έχει σήμερα το μισό πληθυσμό απ' ό,τι πριν το χτύπημα του κυκλώνα, διαβιούν σε άθλιες συνθήκες. Στο μεταξύ κτίστηκε καζίνο και οι διάφορες επιχειρήσεις, που έχουν αναλάβει τη διαχείριση της «βοήθειας», θησαυρίζουν και μετατρέπουν τη Νέα Ορλεάνη σ' έναν «επιχειρηματικό παράδεισο» (φωτ. αρχείου από το πέρασμα του «Κατρίνα»)


ΣΕΛ.  9


ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Την ανισότιμη προβολή κατάγγειλε το ΚΚΕ

Την ανισότιμη προβολή των υποψηφίων, τόσο από τα ιδιωτικά όσο και από τα κρατικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, στηλίτευσαν οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ, στη χτεσινή άτυπη διακομματική επιτροπή που συνήλθε στο υπουργείο Εσωτερικών.


ΣΕΛ.  13
ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
«Κλείδωσε» το λουκέτο η πλειοψηφία του Σωματείου

Κυβέρνηση και πλειοψηφία της διοίκησης του Σωματείου συμφώνησαν για εκατοντάδες απολύσεις εργαζομένων, που σηματοδοτούν ουσιαστικά το σταδιακό κλείσιμο του εργοστασίου.


ΣΕΛ.  16
«ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2006»
Καταληστεύουν τους εργαζόμενους και καμαρώνουν!

Η κυβέρνηση καμαρώνει επειδή θα αρπάξει φέτος επιπλέον 800 εκατ. ευρώ από τους εργαζόμενους για τα Ασφαλιστικά Ταμεία, πέραν της δυσβάστακτης φορολογίας και των διαφόρων τελών.


ΣΕΛ.  14
ΓΥΘΕΙΟ - ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ - ΕΥΒΟΙΑ
Σε κλοιό πυρκαγιών και πάλι η χώρα

Στο έλεος της εμπρηστικής πολιτικής που ακολούθησαν και ακολουθούν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, βρέθηκε και πάλι χτες η χώρα, με επίκεντρο τις περιοχές του Γυθείου και της Χαλκιδικής.


ΣΕΛ.  17

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ