Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 7 Σεπτέμβρη 2006 - αριθ. φύλλου: 9572

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑΣ
Εκδήλωση αλληλεγγύης στους λαούς της Μέσης Ανατολής από την ΠΣΟ

Ιδιαίτερη σημασία αποκτά η μεγάλη ανοιχτή εκδήλωση διεθνιστικής αλληλεγγύης, κατά της επιθετικότητας του ιμπεριαλισμού σε Λίβανο και Μέση Ανατολή, που διοργανώνει η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία (ΠΣΟ) την Κυριακή στις 7.30 μ.μ., στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, όπως και η Ευρωπαϊκή Συνδιάσκεψη για την ενίσχυση των προσπαθειών αγωνιστικού συντονισμού της εργατικής τάξης σε διεθνές επίπεδο.


ΣΕΛ.  7

ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΛΑΟΥ «όχι» ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ

ΚΚΕ: Η διέξοδος βρίσκεται στην ανατροπή της πολιτικής της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και στην πάλη για έναν ενιαίο αποκλειστικά κρατικό φορέα τηλεπικοινωνιών, που θα αποτελεί λαϊκή περιουσία

Η Διυπουργική Επιτροπή Ιδιωτικοποιήσεων, δηλαδή η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας την πολιτική που άρχισαν πριν από μια δεκαετία οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, επιχειρεί, με τη χτεσινή της απόφαση, να ολοκληρώσει μια επιλογή που είναι σε βάρος των συμφερόντων των εργαζομένων στην επιχείρηση, αλλά και των λαϊκών στρωμάτων συνολικότερα. Το κυβερνητικό σχέδιο ονομάστηκε αναζήτηση «στρατηγικού επενδυτή» και προβλέπει την παραχώρηση προς αυτόν του 38,7% των μετοχών του ΟΤΕ που τώρα ανήκουν στο Δημόσιο και την εκχώρηση της διοίκησης.

Σε ανακοίνωση του ΚΚΕ τονίζεται ότι οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να εγκλωβιστούν στο επικίνδυνο ψευτοδίλημμα σχετικά με τη μορφή και τον τρόπο που θα προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση. Το συμφέρον τους επιβάλλει: Καμιά ιδιωτικοποίηση. Συστράτευση στην πάλη κατά των ιδιωτικοποιήσεων και της «απελευθέρωσης» που προωθούν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Η διέξοδος βρίσκεται στην ανατροπή της πολιτικής τους, για έναν ενιαίο αποκλειστικά κρατικό φορέα τηλεπικοινωνιών, που θα αποτελεί λαϊκή περιουσία.


ΣΕΛ.  13

Motion Team

Motion Team

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Το Σάββατο 9 Σεπτέμβρη το συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη

Σε ωριαία συμβολική κατάληψη του κτιρίου του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων Βορείου Ελλάδος, προχώρησαν χτες οι νέοι του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη. Μια συμβολική αγωνιστική ενέργεια - κάλεσμα όλων των νέων, όλων των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων, σε μαζική μαχητική συμμετοχή στη μεγάλη λαϊκή κινητοποίηση του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΥ και της ΣΕΑ ΕΒΕ, το Σάββατο 9 Σεπτέμβρη, στις 6.30 το απόγευμα, στην πλατεία Αριστοτέλους ενόψει της ΔΕΘ.


ΣΕΛ.  3


32ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα

Οι εκδηλώσεις της γιορτής της νεολαίας απλώνονται σε όλη την Ελλάδα Την Κυριακή, στη Λάρισα, η Αλέκα Παπαρήγα συζητά με τους νέους.


ΣΕΛ.  11
ΓΕΩΡΓΙΑ
Πογκρόμ διώξεων κατά κομμουνιστών και αντιπολίτευσης

Συλλήψεις κομμουνιστών και μελών άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης, με την κατηγορία της «ανατρεπτικής δράσης». Τις διώξεις καταγγέλλει το Ενιαίο ΚΚ Γεωργίας και το ΚΚ Ρώσικης Ομοσπονδίας.


ΣΕΛ.  9
ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Την Κυριακή η ιδρυτική πανελλαδική σύσκεψη

Σημαντικό βήμα ισχυροποίησης του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος γίνεται με την ιδρυτική πανελλαδική σύσκεψη για τη συγκρότηση του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών.


ΣΕΛ.  10

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ