Πέμπτη 7 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΛΑΟΥ «όχι» ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ

ΚΚΕ: Η διέξοδος βρίσκεται στην ανατροπή της πολιτικής της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και στην πάλη για έναν ενιαίο αποκλειστικά κρατικό φορέα τηλεπικοινωνιών, που θα αποτελεί λαϊκή περιουσία

Η Διυπουργική Επιτροπή Ιδιωτικοποιήσεων, δηλαδή η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας την πολιτική που άρχισαν πριν από μια δεκαετία οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, επιχειρεί, με τη χτεσινή της απόφαση, να ολοκληρώσει μια επιλογή που είναι σε βάρος των συμφερόντων των εργαζομένων στην επιχείρηση, αλλά και των λαϊκών στρωμάτων συνολικότερα. Το κυβερνητικό σχέδιο ονομάστηκε αναζήτηση «στρατηγικού επενδυτή» και προβλέπει την παραχώρηση προς αυτόν του 38,7% των μετοχών του ΟΤΕ που τώρα ανήκουν στο Δημόσιο και την εκχώρηση της διοίκησης.

Σε ανακοίνωση του ΚΚΕ τονίζεται ότι οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να εγκλωβιστούν στο επικίνδυνο ψευτοδίλημμα σχετικά με τη μορφή και τον τρόπο που θα προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση. Το συμφέρον τους επιβάλλει: Καμιά ιδιωτικοποίηση. Συστράτευση στην πάλη κατά των ιδιωτικοποιήσεων και της «απελευθέρωσης» που προωθούν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Η διέξοδος βρίσκεται στην ανατροπή της πολιτικής τους, για έναν ενιαίο αποκλειστικά κρατικό φορέα τηλεπικοινωνιών, που θα αποτελεί λαϊκή περιουσία.


ΣΕΛ.  13

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ