Πέμπτη 7 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΩΝ
Συνεχίζονται οι αντιδράσεις

Τις μεθοδεύσεις - στις οποίες πρωτοστατούν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ - για να καταργηθούν οι διαδηλώσεις καταγγέλλει, με ανακοίνωσή του, το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου, εξηγώντας ότι οι δυνάμεις του δικομματισμού ΠΑΣΟΚ - ΝΔ ξεκίνησαν πριν χρόνια να προωθούν τα σχέδιά τους.

«Η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), στη συνάντηση που είχε με τον κ. πρωθυπουργό (1-9-06), προχώρησε ακόμα παραπέρα, ζήτησε πανελλαδική επέκταση του μέτρου στις μεγάλες πόλεις και τις κεντρικές οδικές αρτηρίες της χώρας! Ολα αυτά στο όνομα της "προστασίας των δικαιωμάτων των πολιτών"», επισημαίνει το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου και απαντώντας στα ψευτοπροσχήματα τονίζει: «Τα προβλήματα της Αθήνας, αλλά και γενικότερα της χώρας, όπως το κυκλοφοριακό, η ρύπανση, η έλλειψη πρασίνου, η ανεργία, η ακρίβεια, η πτώση του τζίρου των καταστημάτων, δεν προέρχονται από τις διαδηλώσεις, αλλά από τη βαθιά αντιλαϊκή - αντεργατική πολιτική των κυβερνήσεων ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, από δημάρχους και νομάρχες που στηρίζουν αυτή την πολιτική». Και καταλήγει: «Το στοιχειώδες δημοκρατικό δικαίωμα της διαδήλωσης αποτελεί κατάκτηση των εργαζομένων, των συνδικάτων, της νεολαίας και δε χρειάζονται ούτε κάμερες, ούτε παρουσία αστυνομικών δυνάμεων στις διαδηλώσεις. Τα συνδικάτα, οι μαζικοί φορείς, οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν να διεκδικούν, να αγωνίζονται και να διαδηλώνουν για τα δίκαια της εργατικής τάξης».

Για «μεθοδευμένο περιορισμό των διαδηλώσεων», κάνει λόγο, σε ανακοίνωσή του, και ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΤΣΑ Αθηνών - Περιχώρων. «Το ΔΣ του σωματείου μας, με ομόφωνη απόφασή του, καταγγέλλει τουλάχιστον σαν απαράδεκτη τη μεθόδευση κατάργησης των διαδηλώσεων, γιατί έρχεται ενάντια στο συνταξιουχικό κίνημα και όλο τον ελληνικό λαό». Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πειραιά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ