Σελ. /36
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 8 Απρίλη 1998

Ανεπιθύμητο το αμερικανικό αντιτορπιλικό στον Πειραιά

Το συλλαλητήριο των φιλειρηνικών, πατριωτικών, αντιιμπεριαλιστικών δυνάμεων, την ερχόμενη Παρασκευή, στην Πλατεία Κοραή, στις 6.30 το απόγευμα, θα αποτελέσει μια πρώτη δυναμική απάντηση στην απίστευτη πρόκληση


ΣΕΛ.  5

ΑΥΡΙΟ Η 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΑΝΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ
το νομοσχέδιο για την "Ολυμπιακή"

Αίτηση αντισυνταγματικότητας κατέθεσε χτες στη Βουλή το ΚΚΕ, που απορρίφτηκε από την κυβερνητική πλειοψηφία. Σε πολιορκία η Βουλή από τους εργαζόμενους. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ "διαγωνίζονται" για το ποιος είναι ο καλύτερος διαχειριστής του ξεπουλήματος του αερομεταφορέα

Στην "πολιορκημένη", από οργισμένους απεργούς διαδηλωτές της "Ολυμπιακής" και των άλλων ΔΕΚΟ, Βουλή,άρχισε χτες το απόγευμα η συζήτηση του νομοθετικού τερατουργήματος, με το οποίο η κυβέρνηση "εκτελεί" ΟΑ και εργαζόμενους. Την ίδια ώρα, τα κυβερνητικά επιτελεία - κάτω από το βάρος της πίεσης των κλιμακούμενων κινητοποιήσεων και το "χαστούκι" που έφαγαν από το συνέδριο της ΟΣΠΑ - επιχειρούσαν με ορισμένα "φτιασιδώματα" να συγκαλύψουν κάποια σημεία του νομοσχεδίου και να "διευκολύνουν" την υπερψήφισή του, χωρίς ωστόσο να αγγίζουν την αντιδραστική ουσία του.

Αίτηση αντισυνταγματικότητας κατέθεσε το ΚΚΕ, η οποία μετά από συζήτηση απορρίφτηκε από την κυβερνητική πλειοψηφία, υπερψηφιζόμενη από τη ΝΔ, το ΣΥΝ και το ΔΗΚΚΙ. Η συζήτηση συνεχίστηκε χτες με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ να... διαγωνίζονται για το ποιος προτείνει καλύτερους τρόπους εκποίησης της ΟΑ στο ξένο κεφάλαιο. Η αξιωματική αντιπολίτευση τάχθηκε κατά του προτεινόμενου νόμου, ζητώντας άμεση αποκρατικοποίηση!

Το αγωνιστικό ξέσπασμα των τελευταίων ημερών κορυφώνεται αύριο, Πέμπτη, με την 24ωρη πανεργατική πανδημοσιοϋπαλληλική πανελλαδική απεργία και τις συγκεντρώσεις που γίνονται στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στον Πειραιά και όλες τις πόλεις. Ενόψει της απεργίας, πολλαπλασιάζονται οι παρεμβάσεις των δευτεροβάθμιων και πρωτοβάθμιων οργανώσεων, που δίνουν ουσιαστικό περιεχόμενο στην πανελλαδική κινητοποίηση και ταυτόχρονα απαιτούν αποφασιστική κλιμάκωση - αποχώρηση από τον "κοινωνικό διάλογο" - απάτη.


ΣΕΛ.  6   -   9


Υπερασπίζονται τον Μπερνς επικρίνουν τον Πρόεδρο της Βουλής

Με περισσή υποτέλεια η κυβέρνηση, δια στόματος του υπουργού Εξωτερικών Θ.Πάγκαλου και του υπουργού Τύπου Δ.Ρέππα έσπευσε χτες να υποστηρίξει και να νομιμοποιήσει τον ρόλο και την συμπεριφορά του Αμερικανού πρεσβευτή στην Αθήνα Ν.Μπερνς ασκώντας κριτική στον Πρόεδρο της Βουλής.


ΣΕΛ.  13
"Εγκαίνια" κινητοποιήσεων στο Τζάνειο

Με συγκέντρωση διαμαρτυρίας και διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους οι εργαζόμενοι υποδέχτηκαν τους υπουργούς Υγείας και Εμπορικής Ναυτιλίας στην εκδήλωση για τη μετονομασία των χειρουργείων του Νοσοκομείου σε "Πέτρος Κόκκαλης". Η κινητοποίηση των εργαζομένων ήταν η πραγματική τιμή και δικαίωση της δράσης του αγωνιστή, κομμουνιστή γιατρού Πέτρου Κόκκαλη για τη λαϊκή υγεία και για το εργατικό και λαϊκό κίνημα" δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  24  -  25
Eλπιδοφόρο μήνυμα η άνοδος των ΠΚΣ

Τα αποτελέσματα των φοιτητικών και σπουδαστικών εκλογών εκτίμησε σε συνεδρίασή του το Γραφείο του ΚΣ της ΚΝΕ, επισημαίνοντας ότι η άνοδος των Πανσπουδαστικών Κινησεων Συνεργασίας αποτελεί ελπιδοφόρο μήνυμα για το κίνημα.


ΣΕΛ.  22   -   23
"Κατάρτιση" τα Προγράμματα Επιλογής

Αποκαλυπτικός, ως προς το στόχο και τον τρόπο λειτουργίας των Προγραμμάτων Σπουδών Επιλογής, είναι ο υπουργός Παιδείας, σε επιστολή του προς το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου χαρακτηρίζει τα ΠΣΕ "προγράμματα σπουδών κατάρτισης"


ΣΕΛ.  22   -   23
Υποβαθμισμένη υγεία σε Σάμο - Ικαρία

Δεν έχουμε τη δυνατότητα να καλύψουμε όλα τα κενά του συστήματος, ομολόγησε χτες στη Βουλή, ο υφυπουργός Υγείας Εμμανουήλ Σκουλάκης, απαντώντας σε Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Στρατή Κόρακα, για τη νοσοκομειακή περίθαλψη των κατοίκων των νησιών Σάμου και Ικαρίας, ενώ οι κάτοικοι των νησιών βρίσκονται σε διαδικασία αγωνιστικών κινητοποιήσεων για την ουσιαστική αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας στον τόπο τους


ΣΕΛ.  12

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ