Τετάρτη 8 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΥΡΙΟ Η 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΑΝΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ
το νομοσχέδιο για την "Ολυμπιακή"

Αίτηση αντισυνταγματικότητας κατέθεσε χτες στη Βουλή το ΚΚΕ, που απορρίφτηκε από την κυβερνητική πλειοψηφία. Σε πολιορκία η Βουλή από τους εργαζόμενους. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ "διαγωνίζονται" για το ποιος είναι ο καλύτερος διαχειριστής του ξεπουλήματος του αερομεταφορέα

Στην "πολιορκημένη", από οργισμένους απεργούς διαδηλωτές της "Ολυμπιακής" και των άλλων ΔΕΚΟ, Βουλή,άρχισε χτες το απόγευμα η συζήτηση του νομοθετικού τερατουργήματος, με το οποίο η κυβέρνηση "εκτελεί" ΟΑ και εργαζόμενους. Την ίδια ώρα, τα κυβερνητικά επιτελεία - κάτω από το βάρος της πίεσης των κλιμακούμενων κινητοποιήσεων και το "χαστούκι" που έφαγαν από το συνέδριο της ΟΣΠΑ - επιχειρούσαν με ορισμένα "φτιασιδώματα" να συγκαλύψουν κάποια σημεία του νομοσχεδίου και να "διευκολύνουν" την υπερψήφισή του, χωρίς ωστόσο να αγγίζουν την αντιδραστική ουσία του.

Αίτηση αντισυνταγματικότητας κατέθεσε το ΚΚΕ, η οποία μετά από συζήτηση απορρίφτηκε από την κυβερνητική πλειοψηφία, υπερψηφιζόμενη από τη ΝΔ, το ΣΥΝ και το ΔΗΚΚΙ. Η συζήτηση συνεχίστηκε χτες με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ να... διαγωνίζονται για το ποιος προτείνει καλύτερους τρόπους εκποίησης της ΟΑ στο ξένο κεφάλαιο. Η αξιωματική αντιπολίτευση τάχθηκε κατά του προτεινόμενου νόμου, ζητώντας άμεση αποκρατικοποίηση!

Το αγωνιστικό ξέσπασμα των τελευταίων ημερών κορυφώνεται αύριο, Πέμπτη, με την 24ωρη πανεργατική πανδημοσιοϋπαλληλική πανελλαδική απεργία και τις συγκεντρώσεις που γίνονται στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στον Πειραιά και όλες τις πόλεις. Ενόψει της απεργίας, πολλαπλασιάζονται οι παρεμβάσεις των δευτεροβάθμιων και πρωτοβάθμιων οργανώσεων, που δίνουν ουσιαστικό περιεχόμενο στην πανελλαδική κινητοποίηση και ταυτόχρονα απαιτούν αποφασιστική κλιμάκωση - αποχώρηση από τον "κοινωνικό διάλογο" - απάτη.


ΣΕΛ.  6   -   9

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ