Τετάρτη 8 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Εκρηξη στη ΛΑΡΚΟ!

Τραυματίστηκαν ελαφρά δύο εργαζόμενοι

ΛΑΜΙΑ (του ανταποκριτή μας).-

Νέα μεγάλη έκρηξη στο Νο 1 Καμίνι συγκλόνισε χτες το πρωί τις εγκαταστάσεις της ΛΑΡΚΟ και "ως εκ θαύματος" δε θρηνήσαμε θύματα. Ελαφρά τραυματίστηκαν οι εργαζόμενοι Χ. Παπαδιάς και Γ. Πέππας,ενώ σοβαρή ζημιά προκλήθηκε στο καμίνι. Το ίδιο καμίνι είχε εκραγεί ξανά το 1987 και στοίχισε τη ζωή σε έναν εργαζόμενο.

Σε έκτακτη συνεδρίαση το ΔΣ του σωματείου αποφάσισε να καταγγείλει την κυβέρνηση και την εταιρία, να ζητήσει τη σύσταση επιτροπής διερεύνησης του συμβάντος και να συγκαλέσει Γενική Συνέλευση μετά το Πάσχα. Η πλειοψηφία της διοίκησης του σωματείου απέρριψε πρόταση του εκπροσώπου της ΕΣΑΚ για 2ωρη στάση εργασίας σήμερα.

Τις τεράστιες κυβερνητικές ευθύνες για το νέο εργατικό ατύχημα επισημαίνει με ανακοίνωσή της η ΝΕ Φθιώτιδας του ΚΚΕ και καταγγέλλει την εγκληματική αδιαφορία της κυβέρνησης και την έλλειψη μέτρων ασφαλείας. Η ΝΕ Φθιώτιδας του ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους και ιδιαίτερα την πλειοψηφία του σωματείου και του Εργατικού Κέντρου, πέρα από αόριστες καταγγελίες, δυναμικά και με μαζικές κινητοποιήσεις να διεκδικήσουν άμεσα μέτρα σωτηρίας της ΛΑΡΚΟ και μέτρα ασφάλειας για τους εργαζόμενους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ