Τετάρτη 8 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Στο "πόδι" η Θεσσαλονίκη

Στις 10 πμ στο ΕΚΘ η συγκέντρωση, προσυγκέντρωση στο άγαλμα του Βενιζέλου

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (του ανταποκριτή μας).-

Τους εργαζόμενους της Θεσσαλονίκης καλεί το ΕΚΘ να συμμετέχουν μαζικά αύριο στην απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10 το πρωί μπροστά στα γραφεία του.Προσυγκέντρωση των σωματείων θα πραγματοποιηθεί στις 9 το πρωί στο Αγαλμα του Βενιζέλου.

Ο συνδυασμός Ταξική Ενότητα - ΕΣΑΚ Εργαζομένων στην Κατεργασία Ξύλου Ν. Θεσσαλονίκης καλεί τους εργαζόμενους να απεργήσουν, να διαδηλώσουν και να αποκρούσουν ενωμένοι την αντιλαϊκή πολιτική.

Στην απεργία συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στις Αστικές Συγκοινωνίες Θεσσαλονίκης."Η απόφασή μας αυτή αποτελεί τη συνέχιση μιας διαρκούς πλέον αγωνιστικής προσπάθειας με στόχο την αποτροπή των προθέσεων της κυβέρνησης για νομοθετικές ρυθμίσεις που αποσκοπούν στην κατάργηση των εργασιακών μας δικαιωμάτων, του 8ωρου, στην επιβολή της μερικής απασχόλησης και στην επαχθέστερη για τους εργαζόμενους ρύθμιση του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης", τονίζεται σε ανακοίνωση της Ενωσης Εργατοϋπαλλήλων ΟΑΣΘ.

Χτες πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των σωματείων στο ΕΚΘ και συζητήθηκαν ανάμεσα στα άλλα, προτάσεις για το συντονισμό δράσης των Εργατικών Κέντρων της Κ. Μακεδονίας, καθώς και για το συντονισμό των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ. ΗΣυντονιστική Επιτροπή Αγώνα Συνταξιουχικών Οργανώσεων Κ. και Δ. Μακεδονίας εκφράζει την πλήρη συμπαράστασή της στους εργαζόμενους της ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ και στις άλλες ΔΕΚΟ που "παίρνουν σειρά για καρατόμηση".

Με δήλωσή τους τα μέλη του ΟΣΕ Α. Αργυρίου και Α. Τσώλης αναφέρουν ότι οι τελευταίες εξελίξεις στην "Ολυμπιακή Αεροπορία" έχουν δημιουργήσει ένα αίσθημα φόβου και μεγάλης ανασφάλειας στους εργαζόμενους των ΔΕΚΟ και όχι μόνο. "Επιχειρούν να εφαρμοστούν πολιτικές κοινωνικοπολιτικού σοκ Θατσερικής έμπνευσης δυναμιτίζοντας τον κοινωνικό ιστό και οδηγώντας σε τυφλές ρήξεις", καταγγέλλουν οι δύο συνδικαλιστές.

Την κατηγορηματική αντίθεση των λογιστών της Θεσσαλονίκης στην κοινωνική αναλγησία της κυβέρνησης και στις προσπάθειές της για πλήρη ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, την κατεδάφιση του ασφαλιστικού συστήματος και την κατάργηση του 8ωρου και των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, εκφράζει με ανακοίνωσή της η Ενωση Λογιστών Θεσσαλονίκης και καλεί τους λογιστές της πόλης να συμμετέχουν αγωνιστικά στην πανελλαδική 24ωρη απεργία της Πέμπτης.Επίσης η ΤΕ ΕΣΑΚ Ν. Σερρών καλεί τους εργαζόμενους σε αντίσταση. Να πάρουν μέρος μαζικά στην ΑΠΕΡΓΙΑ στις 9 του Απρίλη και στη συγκέντρωση που διοργανώνει Επιτροπή Συνδικαλιστών στις 10 το πρωί στην πλατεία Ελευθερίας.

Εξάλλου μια σημαντική απόφαση σχετικά με τα Τοπικά Σύμφωνα έβγαλε το Δημοτικό Συμβούλιο Νάουσας στην τελευταία συνεδρίασή του. Το Σώμα αποφάσισε ομόφωνα να μην συμμετέχει σε υπό σύσταση Αστική Επιχείρηση μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που σχεδιάστηκε στα πλαίσια των Τοπικών Συμφώνων με το αιτιολογικό ότι η κίνηση αυτή δεν έχει κανένα νόημα και ότι με αυτό τον τρόπο δεν επιλύεται το πρόβλημα της απασχόλησης που έχει λάβει εκρηκτικές διαστάσεις στο νομό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ