Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 20 Γενάρη 1999

ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΣ -
ΠΑΛΛΑΪΚΟΣ
ο αγώνας για την Παιδεία
  • Μαζί στους δρόμους της Αθήνας πορεύτηκαν, χτες το βράδυ, εργάτες, υπάλληλοι, καθηγητές, μαθητές, φοιτητές, γονείς, σε ένα μεγάλο συλλαλητήριο αλληλεγγύης κι αγώνα. Δημιουργήθηκε πλατιά Επιτροπή Πρωτοβουλίας Στήριξης του αγώνα των μαθητών από 38 προσωπικότητες της κοινωνικοπολιτικής ζωής της χώρας. Προκλητική στάση ανοχής της Αστυνομίας απέναντι στους "αναρχοχαφιέδες", ενώ... βρήκε το χρόνο να επιτεθεί σε ΚΝίτες, έξω μάλιστα από τα γραφεία της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας του ΚΚΕ!
  • Αύριο η 24ωρη απεργία της ΟΛΜΕ σε όλη τη χώρα. Το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα θα γίνει στις 10.30 π.μ., στα Προπύλαια. Συλλαλητήρια θα γίνουν και σε δεκάδες πόλεις σε όλη την Ελλάδα. Τρίωρες στάσεις εργασίας αποφάσισαν για αύριο και οι δάσκαλοι όλης της χώρας, ενώ θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία τη Δευτέρα 25 του Γενάρη.
  • Κυβερνητική "σιγή ιχθύος" μετά την περίεργη και αιφνιδιαστική συνάντηση Σημίτη - Αρσένη χτες το πρωί, ενώ όλο και περισσότερα σχολεία μπαίνουν στον αγώνα, παρά την απεγνωσμένη κινητοποίηση των μηχανισμών του κράτους και του ΠΑΣΟΚ, που σε ορισμένες περιπτώσεις προσπαθούν να δημιουργήσουν επεισόδια με άνανδρες επιθέσεις ενάντια στους αγωνιζόμενους μαθητές.

ΣΕΛ.  2,   9   -   15

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
"Την Ελλάδα χτίσαμε με τους αγώνες μας"

Χιλιάδες συνταξιούχοι, πολλοί από τους οποίους ταξίδεψαν εκατοντάδες χιλιόμετρα για να φτάσουν χτες το πρωί από κάθε γωνιά της χώρας στην Αθήνα, καταδίκασαν με τον πιο αποφασιστικό τρόπο την κυβερνητική πολιτική που τους οδηγεί μαζικά στην οικονομική εξαθλίωση και κατεδαφίζει την κοινωνική ασφάλιση. Στη μεγαλειώδη συγκέντρωση στην πλατεία Κάνιγγος και στη μαχητική πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου, διατράνωσαν την απόφασή τους να κλιμακώσουν τους συντονισμένους αγώνες τους για ανθρώπινα γηρατειά. Ο πρωθυπουργός, σε μια ακόμα επίδειξη αδιαλλαξίας, αλλά και ασέβειας προς τους γέροντες, παρέπεμψε τα αιτήματά τους σε μια νέα διυπουργική επιτροπή και σε μια νέα συνάντηση μαζί τους... Κάποια στιγμή της πορείας οι συνταξιούχοι συναντήθηκαν με μαθητές που πορεύονταν στους δρόμους της Αθήνας και με μια φωνή βροντοφώναξαν: "Είμαστε περήφανοι για τα εγγόνια μας"!


ΣΕΛ.  16   -   17

Προσφορές
  • Η Χρυσάνθη Κ. Πηχωρίδου πρόσφερε 200.000 δρχ. για τα 80χρονα του ΚΚΕ στη μνήμη του αδελφού της ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ Κ. ΠΗΧΩΡΙΔΗ.
  • Η Α. Π. προσφέρει 100.000 δρχ. στο ΚΚΕ και 50.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη" στη μνήμη του αγωνιστή, φίλου και συνεργάτη της ΒΑΓΓΕΛΗ ΠΟΝΤΙΚΑΚΗ.


ΧΑΝΙΑ
Μεγάλο αγροτικό συλλαλητήριο

Ενώ οι αγροτοκτηνοτρόφοι των Χανίων πραγματοποίησαν χτες ένα από τα μεγαλύτερα, μεταπολιτευτικά συλλαλητήρια, οι αγρότες της Λέσβου και της Θεσσαλονίκης παίρνουν σήμερα τη "σκυτάλη" του αγώνα, με παλλεσβιακό συλλαλητήριο οι πρώτοι και αποκλεισμούς υποκαταστημάτων της ΑΤΕ στη Χαλκηδόνα και στη Χαλάστρα οι δεύτεροι


ΣΕΛ.  23
Ξεπουλάνε και τα λιμάνια!

Ακάθεκτη προχωρά η κυβέρνηση στο ξεπούλημα των λιμανιών του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, φέρνοντας το σχετικό νομοσχέδιο στη Βουλή, ενώ ομολογεί ότι την ίδια τύχη θα έχουν μετά και τα άλλα μεγάλα λιμάνια της χώρας


ΣΕΛ.  3
SOS από το "18 Ανω"

Η κυβέρνηση, "εξαρτημένη" από το πρόγραμμα σύγκλισης, θυσιάζει τον τιτάνιο αγώνα για την απεξάρτηση και δεν ανανεώνει τις συμβάσεις 14 θεραπευτών στη Μονάδα Απεξάρτησης "18 Ανω". Το θέμα έφεραν στη Βουλή με Ερώτησή τους οι βουλευτές του ΚΚΕ Απ. Τασούλας και Στρ. Κόρακας


ΣΕΛ.  22
ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟ
Διπλωματικές πιέσεις και ΝΑΤΟικές απειλές

Νέο απειλητικό μήνυμα γνωστού... περιεχομένου μεταφέρουν στον Σλ. Μιλόσεβιτς οι δύο ΝΑΤΟικοί στρατηγοί, Γ. Κλαρκ και Κ. Νάουμαν. Οι πρώτες πιέσεις απέδωσαν σε παράταση κατά μία ακόμη μέρα της παραμονής του επικεφαλής της διεθνούς αποστολής επιβεβαιωτών της συμφωνίας εκεχειρίας, Γ. Γουόκερ, στο Κόσσοβο.


ΣΕΛ.  19
ΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ
Στόχος ο άβουλος και υποταγμένος υπάλληλος!

Την ακύρωση κατακτήσεων του συνδικαλιστικού κινήματος επιχειρεί η κυβέρνηση, με την "εκσυγχρονιστική" επαναδιατύπωση μιας σειράς αυταρχικών διατάξεων του παλιού αντιδημοκρατικού Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα και τη συνοπτική ψήφισή τους από τη Βουλή


ΣΕΛ.  6

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ