Σελ. /36
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 18 Μάη 1999

Διεθνής Συνάντηση Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων στην Αθήνα

Το τριήμερο Παρασκευή 21, Σάββατο 22, Κυριακή 23 Μάη, η ΚΕ του ΚΚΕ φιλοξενεί στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Διεθνή Συνάντηση 55 Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων.


ΣΕΛ.  3

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ "ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ"
ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙ
ΠΙΣΩ
το αντιτορπιλικό "Θεμιστοκλής"!

Η κυβέρνηση φέρει ακέραιη την ευθύνη για ό,τι συμβεί

Με ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, η κυβέρνηση επιβεβαίωσε, ουσιαστικά, το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του "Ριζοσπάστη", σύμφωνα με το οποίο το ελληνικό αντιτορπιλικό "Θεμιστοκλής", όχι μόνο μετέχει στο ΝΑΤΟικό σχεδιασμό σε βάρος της Γιουγκοσλαβίας, αλλά και παίρνει μέρος στις επιθετικές ενέργειες σε βάρος της. Ακόμα χειρότερα, νεότερες επιβεβαιωμένες πληροφορίες αναφέρουν πως το ολλανδικό φορτηγό πλοίο ανεφοδιασμού του UCK, στο οποίο έκανε κάλυψη το "Θεμιστοκλής", είχε πάρει το φορτίο θανάτου που μετέφερε από τη Θεσσαλονίκη!

Το ΓΕΝ επιβεβαιώνει το ρεπορτάζ, με τον ισχυρισμό - άλλοθι ότι το "ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ" δεν παραβίασε τα χωρικά ύδατα της γειτονικής χώρας, δηλαδή δεν πλησίασε τις ακτές σε απόσταση μικρότερη των 12 ναυτικών μιλίων!!!

"Η δραματική επιστολή των 27 ναυτών του "ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ" επιβεβαιώνει ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ψεύδεται ασύστολα, όταν δηλώνει ότι το εν λόγω πλοίο δε συμμετέχει στις ΝΑΤΟικές επιθέσεις κατά της Γιουγκοσλαβίας", επισημαίνει σε δήλωσή του ο Στρατής Κόρακας", βουλευτής, επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του ΚΚΕ και μέλος της ΚΕ του Κόμματος.


ΣΕΛ.  9

"Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι"

Αμεση και μαχητική ήταν η απάντηση των εργαζομένων και της νεολαίας στο τελευταίο φρικτό ΝΑΤΟικό έγκλημα στην Κόρισα του Κοσσυφοπεδίου. Χιλιάδες λαού συγκεντρώθηκαν, το περασμένο Σάββατο το απόγευμα, στο Σύνταγμα και πορεύτηκαν στην αμερικάνικη πρεσβεία. Ανάλογες κινητοποιήσεις έγιναν και σε αρκετές άλλες πόλεις. Την Κυριακή, το μεσημέρι, γυναίκες από ολόκληρη την Ελλάδα συγκεντρώθηκαν στο Λευκό Πύργο της Θεσσαλονίκης. Παντού, τα συνθήματα ήταν κοινά: "Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι", "Εδώ είναι Βαλκάνια δεν είναι Περσικός, εδώ δε θα περάσει ο ιμπεριαλισμός". Και απαίτησαν από την ελληνική κυβέρνηση, να προχωρήσει στην άμεση απεμπλοκή της χώρας από τους ΝΑΤΟικούς πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς


ΣΕΛ.  17   -   19


Στην ιμπεριαλιστική γραμμή τους οι ΝΑΤΟικοί!

Οι βομβαρδισμοί συνεχίστηκαν το τριήμερο με ιδιαίτερη σφοδρότητα, αν και ήταν συγκριτικά λιγότεροι... λόγω κακοκαιρίας. Την ίδια ώρα, πολλά σενάρια βρίσκουν το φως της δημοσιότητας, που συναρτώνται στους διαφορετικούς συσχετισμούς και σκοπιμότητες μέσα στη ΝΑΤΟική λυκοσυμμαχία. Ολα τα σενάρια, πάντως, περιλαμβάνουν την υποταγή της Γιουγκοσλαβίας στις ορέξεις τους και μετατροπή του Κοσσυφοπεδίου σε προτεκτοράτο.


ΣΕΛ.  12   -   15
"ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑΣ"
Για εσωτερική κατανάλωση και μόνο...

Ούτε καν έθεσε η ελληνική κυβέρνηση για συζήτηση, στο χτεσινό συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, την πολυδιαφημισμένη "πρόταση εκεχειρίας", αποδεικνύοντας πως, τόσο οι σχετικές, όσο και οι διάφορες παρόμοιες εξαγγελίες και διακηρύξεις γίνονται αποκλειστικά και μόνο για εσωτερική - ψηφοθηρική εκμετάλλευση


ΣΕΛ.  11
ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ
Ζημιές και με ... καπέλο

Σε 5,7 δισεκατομμύρια δραχμές αναμένεται να ανέλθει η ζημιά των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, για το 1999. Αυτό είναι ένα από τα αποτελέσματα της κυβερνητικής πολιτικής και της αγγλικής πολυεθνικής "Brawn and Root", που έχει αναλάβει το μάνατζμεντ των ναυπηγείων, έναντι της αδράς αμοιβής των 600 εκατομμυρίων δραχμών το χρόνο


ΣΕΛ.  22

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ