Τρίτη 18 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ "ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ"
ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙ ΠΙΣΩ
το αντιτορπιλικό "Θεμιστοκλής"!

Η κυβέρνηση φέρει ακέραιη την ευθύνη για ό,τι συμβεί

Με ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, η κυβέρνηση επιβεβαίωσε, ουσιαστικά, το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του "Ριζοσπάστη", σύμφωνα με το οποίο το ελληνικό αντιτορπιλικό "Θεμιστοκλής", όχι μόνο μετέχει στο ΝΑΤΟικό σχεδιασμό σε βάρος της Γιουγκοσλαβίας, αλλά και παίρνει μέρος στις επιθετικές ενέργειες σε βάρος της. Ακόμα χειρότερα, νεότερες επιβεβαιωμένες πληροφορίες αναφέρουν πως το ολλανδικό φορτηγό πλοίο ανεφοδιασμού του UCK, στο οποίο έκανε κάλυψη το "Θεμιστοκλής", είχε πάρει το φορτίο θανάτου που μετέφερε από τη Θεσσαλονίκη!

Το ΓΕΝ επιβεβαιώνει το ρεπορτάζ, με τον ισχυρισμό - άλλοθι ότι το "ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ" δεν παραβίασε τα χωρικά ύδατα της γειτονικής χώρας, δηλαδή δεν πλησίασε τις ακτές σε απόσταση μικρότερη των 12 ναυτικών μιλίων!!!

"Η δραματική επιστολή των 27 ναυτών του "ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ" επιβεβαιώνει ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ψεύδεται ασύστολα, όταν δηλώνει ότι το εν λόγω πλοίο δε συμμετέχει στις ΝΑΤΟικές επιθέσεις κατά της Γιουγκοσλαβίας", επισημαίνει σε δήλωσή του ο Στρατής Κόρακας", βουλευτής, επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του ΚΚΕ και μέλος της ΚΕ του Κόμματος.


ΣΕΛ.  9

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ