Τρίτη 18 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
Δηλώσεις Ανάν για τη νέα συνάντηση της "Ομάδας των Οκτώ"

ΧΑΓΗ.-

"Αυτή η βδομάδα είναι κρίσιμη για την εξέλιξη του γιουγκοσλαβικού εξαιτίας μίας σειράς σημαντικών συναντήσεων...". Μ' αυτή τη φράση ο ΓΓ του ΟΗΕ, Κόφι Ανάν, άρχισε χτες τις δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους λίγο μετά το τέλος της συνάντησής του με τον Ολλανδό πρωθυπουργό Βιμ Κοκ, δίχως ωστόσο να δίνει περισσότερες - και πιο ουσιαστικές - λεπτομέρειες.

Ο Ανάν εξέφρασε δε την "ελπίδα" του για την επίτευξη συναίνεσης στην προγραμματισμένη γι' αυτή τη βδομάδα συνάντηση εκπροσώπων της "Ομάδας των Οκτώ" (Επτά πλουσιότερες χώρες του κόσμου και η Ρωσία) σε σχέση με τις ειρηνευτικές προσπάθειες που καταβάλλονται για την εξεύρεση πολιτικής λύσης στο γιουγκοσλαβικό. "Εάν αυτό συμβεί (δηλαδή κάποια νέα συναίνεση μεταξύ της Ομάδας των Οκτώ) τότε το Συμβούλιο Ασφαλείας θα κινηθεί και θα περάσει μία απόφαση, αν και υπάρχει ανησυχία μετά το βομβαρδισμό της κινεζικής πρεσβείας"...

Ο Ανάν μάλιστα κάλεσε τη γιουγκοσλαβική ηγεσία να "γίνει πιο ανοιχτή απέναντι σε μία πρόταση για το τέλος των βομβαρδισμών, συλλογιζόμενη το λαό της χώρας και τη συνεχιζόμενη καταστροφή". Ο ίδιος φυσικά και απέφυγε να καλέσει το ΝΑΤΟ να σταματήσει τις φονικές επιδρομές στη Γιουγκοσλαβία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ