Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 27 Μάη 1999

ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ
Ολοι απόψε το βράδυ στην Καλλιθέα
  • Σήμερα στην πλατεία Δαβάκη της Καλλιθέας,στις 8 το βράδυ,πραγματοποιείται η προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ. Κεντρική ομιλήτρια η ΓΓ της ΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα,ενώ θα μιλήσουν ο Βασίλης Εφραιμίδης και ο Κώστας Ζουράρις και θα χαιρετίσει η ηθοποιός Αλέκα Παϊζη.
  • Επίσης σήμερα: Στη Θήβα με τον Στρ. Κόρακα και την Χρ. Τσεντούρου, στο Πέραμα με τον Κ. Παρασκευά και τον Α. Ξένο, στον Κορυδαλλό με τον Σπ. Χαλβατζή και την Ε. Γερασιμίδου, στους Αγ. Ανάργυρους με τον Γ. Μαυρίκο, στο Χαϊδάρι με τον Θ. Παφίλη και τον Α. Παπανεοφύτου, στον Αγ. Παντελεήμονα με τον Ορ. Κολοζώφ και την Τ. Τσατσούλη, στο Μαρούσι με τον Μπ. Αγγουράκη, κ.α.
  • Αύριο Παρασκευή γίνεται η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της ΚΝΕ,στο Πάρκο Ελευθερίας και στην αμερικάνικη πρεσβεία,με ομιλητές τον Στρατή Κόρακα και τον Νίκο Σοφιανό.

ΣΕΛ.  3,   14  -  15,   18  -  23

ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΟΙ ΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΙΒΑΤΗΓΑ ΚΑΙ ΦΟΡΤΗΓΑ ΠΛΟΙΑ
ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ
το Βόρειο Ιόνιο και η Αδριατική

Οι πιλότοι του ΝΑΤΟ "αδειάζουν" άγνωστες ποσότητες βομβών, σε μια σειρά θαλάσσιες περιοχές, που ξεκινούν δυτικά της Κέρκυρας και φτάνουν μέχρι και βορειότερα της Βενετίας

Σ' ένα πραγματικό ναρκοπέδιο έχουν μετατρέψει οι εγκληματίες του ΝΑΤΟ, τεράστιες θαλάσσιες περιοχές του Βόρειου Ιονίου και της Αδριατικής. Οπως αποκαλύπτει, με συγκεκριμένα και αδιαμφισβήτητα στοιχεία, σήμερα ο "Ρ", οι πιλότοι των ΝΑΤΟικών αεροπλάνων "αδειάζουν" το φονικό τους φορτίο - όταν για οποιαδήποτε λόγο δεν το έχουν ρίξει στη Γιουγκοσλαβία - σε μια σειρά θαλάσσιων περιοχών, που ξεκινούν από τις δυτικές ακτές της Κέρκυρας - λίγο έξω από τα χωρικά ύδατα της Ελλάδας - και φτάνουν μέχρι και βορειότερα της Βενετίας.

Το σοβαρότατο αυτό γεγονός έρχεται να δώσει το πραγματικό περιεχόμενο στο έγγραφο - οδηγία του Προέδρου των ΗΠΑ, Μπ. Κλίντον, σύμφωνα με το οποίο οριζόταν όλη η περιοχή, πάνω από τον 39ο παράλληλο ως εμπόλεμη ζώνη, που είχε και πάλι αποκαλύψει ο "Ρ". Αποκαλύπτει, επίσης, τους σοβαρούς κινδύνους, που διατρέχουν καθημερινά τα πολυάριθμα επιβατηγά και φορτηγά πλοία, που ταξιδεύουν στις περιοχές αυτές, αλλά και οι χιλιάδες των ναυτικών και των επιβατών τους. Φανερώνει, ιδιαίτερα, την άμεση, πολύμορφη και επικίνδυνη εμπλοκή της Ελλάδας στο ΝΑΤΟικό, άδικο και εγκληματικό πόλεμο - παρά τα όσα υποκριτικά ισχυρίζεται η κυβέρνηση - καθώς έρχεται να προστεθεί στην ενεργοποίηση της βάσης του Ακτιου, απ' όπου εξορμούν, ήδη, τα "ΑΒΑΚΣ", για να συντονίζουν τους δολοφονικούς βομβαρδισμούς, στην αποστολή και δεύτερου πολεμικού πλοίου στη ΝΑΤΟική αρμάδα της Αδριατικής (ναρκαλιευτικό "Ερατώ") και στις νέες "διελεύσεις" στρατιωτών και πολεμικού υλικού.


ΣΕΛ.  7

Δυναμώνουν οι δολοφονικοί βομβαρδισμοί

Το κτίριο της γιουγκοσλαβικής τηλεόρασης, στο Νόβι Σαντ, ήταν ένας από τους ...στρατιωτικούς στόχους των δολοφονικών ΝΑΤΟικών βομβαρδισμών του περασμένου 24ωρου, ενώ πολλές ακόμη περιοχές της Γιουγκοσλαβίας μετατράπηκαν σε κόλαση φωτιάς και ολέθρου, καθώς σημειώθηκε αριθμός "ρεκόρ" εξόδου των βομβαρδιστικών αεροσκαφών, όπως καυχήθηκε (!) ο εκπρόσωπος της εγκληματικής συμμαχίας.

Κι ενώ ο Τζέιμι Σι δήλωνε κυνικά ότι οι εγκληματικές επιδρομές και οι στρατιωτικές κινήσεις γενικότερα του ΝΑΤΟ μπορούν να συγχρονιστούν (!) με τις διπλωματικές κινήσεις των Τσερνομίρντιν, Τάλμποτ και Αχτισαάρι, οι τρεις τελευταίοι συνέχιζαν, μέχρι τις βραδινές ώρες, τις μαραθώνιες διαπραγματεύσεις.


ΣΕΛ.  9   -   11


ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ
Μείζον έγκλημα κατά της ανθρωπότητας

Η βάρβαρη επίθεση των ΝΑΤΟ, ΗΠΑ και ΕΕ κατά του λαού της Γιουγκοσλαβίας, αποτελεί μείζον έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, παραβιάζει όλες τις αρχές του ΟΗΕ και το Διεθνές Δίκαιο, είναι ένας ιμπεριαλιστικός πόλεμος για τα συμφέροντα του μεγάλου καπιταλιστικού, πολυεθνικού κεφαλαίου. Στο συμπέρασμα αυτό κατέτειναν οι εργασίες της σχετικής ημερίδας, που οργάνωσαν, χτες, η ΚΟ Δικηγόρων του ΚΚΕ και η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του Κόμματος


ΣΕΛ.  12   -   13
Κλιμακώνουν οι εγκληματίες του ΝΑΤΟ το δολοφονικό τους έργο, καθώς θα πολλαπλασιάσουν άμεσα τους βομβαρδισμούς, ολοκληρώνοντας τα νέα σχέδια ενίσχυσης των στρατιωτικών δυνάμεων σε ΠΓΔΜ και Αλβανία και αρχίζοντας τις "εθελούσιες" νηοψίες στην Αδριατική, κατά "ύποπτων" τάνκερ και άλλων φορτηγών πλοίων. Κι όλ' αυτά, με τη σύμφωνη γνώμη και της ελληνικής κυβέρνησης. Το αίτημα της τελευταίας, περί ολιγοήμερης διακοπής των "διευκολύνσεων" από τη Θεσσαλονίκη, ούτε καν μπήκε για συζήτηση, ενώ ο ΝΑΤΟικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε την Ελλάδα "πιστό σύμμαχο" και "άριστο συνεργάτη"...


ΣΕΛ.  5
Αντιπολεμικό συλλαλητήριο σήμερα στο Ακτιο

Αντιπολεμικό συλλαλητήριο, έξω από την αεροπορική βάση του Ακτιου, απ' όπου εξορμούν πλέον τα "ιπτάμενα ραντάρ" ("ΑΒΑΚΣ") και "καθοδηγούν" τους ΝΑΤΟικούς πιλότους, που βομβαρδίζουν τη Γιουγκοσλαβία, διοργανώνουν σήμερα, στις 7 το απόγευμα, η Επιτροπή Φορέων Βορειοδυτικής Ελλάδας και το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου.


ΣΕΛ.  6
Αρνούμαστε!

"Αρνούμαστε να χαραμίσουμε τη ζωή των παιδιών μας για τα εγκληματικά σχέδια του ΝΑΤΟ, που έχουν τη σύμφωνη γνώμη της ελληνικής κυβέρνησης. Οτιδήποτε κι αν συμβεί σε Ελληνα στρατιώτη, που κατ' εντολήν της κυβέρνησης μετέχει σε επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ, την αποκλειστική ευθύνη φέρει η ελληνική κυβέρνηση". Οι χαρακτηριστικές αυτές αναφορές περιέχονται στο ψήφισμα διαμαρτυρίας, που παρέδωσαν στη Βουλή και τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες των κομμάτων οι εκπρόσωποι της Συντονιστικής Επιτροπής Μανάδων και Πατεράδων των Στρατευμένων Παιδιών.


ΣΕΛ.  7

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ