Σελ. /48
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 4 Ιούνη 1999

Σε Καρδίτσα και Τρίκαλα ο Χαρίλαος Φλωράκης
  • Τριήμερη περιοδεία στους Νομούς Καρδίτσας και Τρικάλων πραγματοποιεί από σήμερα μέχρι την Κυριακή, ο επίτιμος Πρόεδρος του ΚΚΕ Χαρίλαος Φλωράκης. Σήμερα, θα περιοδεύσει στο Νομό Καρδίτσας, όπου θα επισκεφτεί την Καρδιτσομαγούλα και το Μακρυχώρι.
  • Περιοδεία στις εργατικές πολυκατοικίες του Αιγάλεω θα πραγματοποιήσεισήμερα, στις 7 μμ,η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα,ενώ αύριο θα μιλήσει σε συγκέντρωση στην Κέρκυρα.
  • Σήμερα πραγματοποιούνται, επίσης, συγκεντρώσεις σε Χαλκίδα,Αγρίνιο,Ρόδο,Φλώρινα,Αυλώνα,Βριλήσσια,Ικαρία κ. α.

ΣΕΛ.  3

ΩΜΟΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 19 ΝΑΤΟΙΚΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ
ΠΙΣΤΟΛΙ ΣΤΟΝ
ΚΡΟΤΑΦΟ
των λαών τα σχέδια "ειρήνευσης"

Το μάθημα αντίστασης που δίνει ο γιουγκοσλαβικός λαός αναγκάζει τους ιμπεριαλιστές σε ελιγμούς προσωρινής ανακωχής. Προσωρινής, αφού ο νέος γύρος θα είναι χειρότερος και για όλους τους λαούς των Βαλκανίων

Ο αρνητικός συσχετισμός δύναμης και η διπλωματία του τρόμου που επέβαλαν με τους απάνθρωπους βομβαρδισμούς οι Ευρωατλαντικοί, είχε σαν προϊόν την προώθηση της διαδικασίας του λεγόμενου ειρηνευτικού σχεδίου στα μέτρα τους. Με το δυτικό "σχέδιο" συμφώνησε, εν μέσω βομβαρδισμών, η γιουγκοσλαβική ηγεσία και το ψήφισε με πλειοψηφία το Κοινοβούλιο της χώρας.

Οι ηγέτες των "15" της ΕΕ έσπευσαν να βαφτίσουν τη Σύνοδό τους "Σύνοδο ελπίδας για την ειρήνη" (!) και να δώσουν έτσι το έναυσμα για ένταση της προπαγάνδας, ενόψει των ευρωεκλογών. Κανείς δεν μπορεί, όμως, να ξεχάσει ότι αυτοί οι ίδιοι, στην προηγούμενη Σύνοδο Κορυφής, συνυπέγραψαν την αναγκαιότητα των βομβαρδισμών και στηρίζουν πάνω από 70 μέρες την εγκληματική πολιτική της ισοπέδωσης μιας κυρίαρχης χώρας.

Η Αλέκα Παπαρήγα τόνισε σχετικά, χτες, από τα Γιάννινα: "Ολα τα σχέδια ειρήνευσης που υποβάλλονται είναι σχέδια εκβιασμού της Γιουγκοσλαβίας. Και αν περάσουν και γίνει ανακωχή, θα είναι εντελώς προσωρινή, αν όχι προεκλογική. Θα πρόκειται για το διάλειμμα ενός νέου γύρου ακόμα χειρότερου, που θα είναι βαλκανικός, γιατί θα έχουμε στρατό κατοχής ΝΑΤΟικό. Το ΚΚΕ, θέλει ειρήνη που θα εκφράζει τα δίκια του γιουγκοσλαβικού λαού".


ΣΕΛ.  6  -  7,    9  -  11

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασταμάτητη διέλευση ΝΑΤΟικών φορτίων θανάτου

Αλλοι 150 Αγγλοι στρατιώτες έφτασαν αεροπορικώς χτες στη Θεσσαλονίκη και προωθήθηκαν στην ΠΓΔΜ, ενώ τρία πλοία, τις δυο προηγούμενες μέρες, μετέφεραν βαρύ οπλισμό και άρματα μάχης κι ένα ακόμη αναμένεται σήμερα, αποκαλύπτοντας, για μια ακόμη φορά, τον εμπαιγμό της κυβέρνησης, πως θα σταματήσει η διέλευση ΝΑΤΟικών δυνάμεων για ένα δεκαήμερο.

Την ίδια στιγμή συνεχίζονται με δυναμισμό οι κινητοποιήσεις του λαού της Θεσσαλονίκης στο λιμάνι. Χτες συμβολικό αποκλεισμό του λιμανιού έκανε η Αντιπολεμική Κίνηση Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης, ενώ κάλεσμα για σήμερα το πρωί στις 9 στο λιμάνι, απευθύνει η ΚΟΘ του ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  8


"ΣΥΜΦΩΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ"
Με πρότυπο το "αμερικανικό μοντέλο"

Εχοντας πρότυπο το "αμερικανικό μοντέλο" και χωρίς να διαθέτουν ούτε ένα ΕΥΡΩ, αλλά επιβάλλοντας αντεργατικές κατευθύνσεις περί "διαρθρωτικών αλλαγών" στις εργασιακές σχέσεις και αναθέτοντας τα περαιτέρω στις εθνικές κυβερνήσεις, αποφάσισαν οι "15", χτες στην Κολωνία, το "Σύμφωνο για την Απασχόληση"


ΣΕΛ.  5
Διοξίνες παντού...

Σε αποσπασματικές κινήσεις εντυπώσεων και εφησυχασμού της κοινής γνώμης περιορίζεται η κυβέρνηση στο πρόβλημα των διοξινών, περιμένοντας τις αποφάσεις της ΕΕ, ενώ το ζήτημα αποκτά τεράστιες διαστάσεις, αφού εκτός από τα κοτόπουλα και αβγά παραγωγής Βελγίου, αποκαλύπτεται ότι έχουν μολυνθεί στη χώρα αυτή χοίροι και βοοειδή και ενδεχομένως αυτό να έχει συμβεί και σε άλλες βόρειες χώρες της ΕΕ


ΣΕΛ.  40
Από το Φλεβάρη ετοίμαζαν την "Ελληνική Δύναμη Κοσσόβου"

Πολύ πριν, από τη μέρα έναρξης των δολοφονικών βομβαρδισμών, στα τέλη Μάρτη, αποφάσιζε η ελληνική κυβέρνηση, για τη συμμετοχή της χώρας με εκστρατευτικό σώμα και προετοίμαζε την "Ελληνική Δύναμη Κοσσόβου" (ΕΛΔΥΚΟ). Αδιαμφισβήτητη απόδειξη το σχετικό Μνημόνιο, που έχει διανεμηθεί σε στελέχη του 501 Μηχανοκίνητου Τάγματος Πεζικού και είχε τυπωθεί από το Φλεβάρη του 1999


ΣΕΛ.  9

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ