Παρασκευή 4 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΩΜΟΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 19 ΝΑΤΟΙΚΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ
ΠΙΣΤΟΛΙ ΣΤΟΝ ΚΡΟΤΑΦΟ
των λαών τα σχέδια "ειρήνευσης"

Το μάθημα αντίστασης που δίνει ο γιουγκοσλαβικός λαός αναγκάζει τους ιμπεριαλιστές σε ελιγμούς προσωρινής ανακωχής. Προσωρινής, αφού ο νέος γύρος θα είναι χειρότερος και για όλους τους λαούς των Βαλκανίων

Ο αρνητικός συσχετισμός δύναμης και η διπλωματία του τρόμου που επέβαλαν με τους απάνθρωπους βομβαρδισμούς οι Ευρωατλαντικοί, είχε σαν προϊόν την προώθηση της διαδικασίας του λεγόμενου ειρηνευτικού σχεδίου στα μέτρα τους. Με το δυτικό "σχέδιο" συμφώνησε, εν μέσω βομβαρδισμών, η γιουγκοσλαβική ηγεσία και το ψήφισε με πλειοψηφία το Κοινοβούλιο της χώρας.

Οι ηγέτες των "15" της ΕΕ έσπευσαν να βαφτίσουν τη Σύνοδό τους "Σύνοδο ελπίδας για την ειρήνη" (!) και να δώσουν έτσι το έναυσμα για ένταση της προπαγάνδας, ενόψει των ευρωεκλογών. Κανείς δεν μπορεί, όμως, να ξεχάσει ότι αυτοί οι ίδιοι, στην προηγούμενη Σύνοδο Κορυφής, συνυπέγραψαν την αναγκαιότητα των βομβαρδισμών και στηρίζουν πάνω από 70 μέρες την εγκληματική πολιτική της ισοπέδωσης μιας κυρίαρχης χώρας.

Η Αλέκα Παπαρήγα τόνισε σχετικά, χτες, από τα Γιάννινα: "Ολα τα σχέδια ειρήνευσης που υποβάλλονται είναι σχέδια εκβιασμού της Γιουγκοσλαβίας. Και αν περάσουν και γίνει ανακωχή, θα είναι εντελώς προσωρινή, αν όχι προεκλογική. Θα πρόκειται για το διάλειμμα ενός νέου γύρου ακόμα χειρότερου, που θα είναι βαλκανικός, γιατί θα έχουμε στρατό κατοχής ΝΑΤΟικό. Το ΚΚΕ, θέλει ειρήνη που θα εκφράζει τα δίκια του γιουγκοσλαβικού λαού".


ΣΕΛ.  6  -  7,    9  -  11

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ