Σελ. /20
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 17 Αυγούστου 1999

ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΨΕΥΔΗ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΩΝ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ
ΣΥΝΕΝΟΧΗ
στα αμερικανικά σχέδια

Οι ελληνικές κυβερνήσεις τις τελευταίες δεκαετίες, ακολουθώντας πολιτικές υποτέλειας και εξυπηρέτησης των ιμπεριαλιστικών συμφερόντων, οδηγούν συνεχώς σε απαράδεκτες υποχωρήσεις που ισοδυναμούν με εθνική μειοδοσία

Νέα στοιχεία, που φέρνει στο φως της δημοσιότητας με δηλώσεις του ο αντιπτέραρχος ε. α. Γ. Κουτσογιάννης, μέλος της Επιτροπής της Βουλής για το Φάκελο της Κύπρου, αποκαλύπτουν όχι μόνο το βρώμικο ρόλο των Αμερικανών, αλλά και τεράστιες ευθύνες "σημαινόντων πολιτικών παραγόντων" του αστικού πολιτικού κόσμου για το έγκλημα της Κύπρου.

Από τα στοιχεία που περιήλθαν στην Επιτροπή προκύπτει ότι η Αμμόχωστος εγκαταλείφθηκε στις 14 Αυγούστου του 1974 από την Εθνική Φρουρά με εντολή του ελληνικού υπουργείου Εθνικής Αμυνας, για να καταληφθεί αμέσως μετά από τους Τούρκους με την επιχείρηση "Αττίλας 2". Προηγούμενα αναφέρονται συναντήσεις στο Παρίσι: Καραμανλή - Κίσινγκερ τον Αύγουστο του 1973 και Καραμανλή - Κίσινγκερ - Ετσεβίτ τον Απρίλη 1974, όπου συζητήθηκαν τα σχέδια των Αμερικανών για το Κυπριακό. Από την άλλη, ο πραξικοπηματίας Δ. Ιωαννίδης, όπως κατατέθηκε, ήταν έτοιμος να παραδώσει την εξουσία με την ολοκλήρωση της αμερικανοκαθοδηγούμενης επιχείρησης επέμβασης - διχοτόμησης της Κύπρου.

Τα όσα γίνονται γνωστά για το ρόλο των Αμερικανών και τις ευθύνες και συνενοχή "σημαινόντων πολιτικών προσώπων" των κυβερνήσεων των τελευταίων δεκαετιών, αποκαλύπτουν, εκτός των άλλων, και γιατί καταχωνιάστηκε ο Φάκελος της Κύπρου από τις κυβερνήσεις των ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και υπογραμμίζουν την ανάγκη να ριχτεί, επιτέλους, άπλετο φως και να αποδοθούν ευθύνες.


ΣΕΛ.  3

Λαθρεμπόριο όπλων από "UCK"

"Εκρηκτικό" δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας "ΙΝΤΕΠΕΝΤΕΝΤ" για λαθρεμπόριο όπλων του "UCK" στην Ευρώπη, έθεσε χτες σε ετοιμότητα τις βρετανικές τελωνειακές υπηρεσίες. Το ίδιο 24ωρο ανακοινώθηκαν νέα στοιχεία για τις καταστροφές σερβικών μνημείων από άνδρες του "UCK" στο Κόσσοβο, αλλά και η επίτευξη συμφωνίας στην Κοσόβσκα Μιτροβίτσα, ανάμεσα σε αξιωματούχους των Ηνωμένων Εθνών, στελέχη του "UCK" και άλλους παράγοντες της πόλης, για τον τερματισμό των συγκρούσεων και τον επαναπατρισμό 25 οικογενειών Κοσσοβάρων Αλβανών ανά 24ωρο, συνοδεία ανδρών της "KFOR".


ΣΕΛ.  7


Νέες καταγγελίες για το πραξικόπημα της διοίκησης της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ. Η συμφωνία της με την κυβέρνηση, καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΗ Νομού Κοζάνης, είναι στην αντίθετη κατεύθυνση με τη γνώμη της συντριπτικής πλειοψηφίας των εργαζομένων


ΣΕΛ.  8
Στη διατύπωση των ανησυχιών τους για την πορεία των τιμών στην αγορά έχουν αυτοπεριοριστεί οι κυβερνώντες, αφού η πολιτική της "ελεύθερης αγοράς", τούς έχει αφαιρέσει ουσιαστικά τη δυνατότητα για οποιαδήποτε παρέμβαση.


ΣΕΛ.  8
Η επιστροφή του πρωθυπουργού στην Αθήνα επαναφέρει στο προσκήνιο διάφορα σενάρια σχετικά με τον ανασχηματισμό και τις πρόωρες εκλογές ενώ, ταυτόχρονα, αναμένεται να ενταθεί το επόμενο διάστημα η "προεδρολογία".


ΣΕΛ.  5
Περισσότεροι από 20.000 συνταξιούχοι μεταλλεργάτες περιμένουν εδώ και εφτά χρόνια να πάρουν την κανονική επικουρική τους σύνταξη και θα συνεχίσουν να περιμένουν αρκετά ακόμα! Και σα να μην έφτανε αυτό, οι "νέοι" συνταξιούχοι - μετά τη συγχώνευση του ΕΤΕΜ στο ΙΚΑ ΤΕΑΜ - θα πάρουν τη μισή σύνταξη, ενώ και οι "παλιοί" θα δουν τις συντάξεις τους να μειώνονται


ΣΕΛ.  9
Μακρυγιάννεια '99 στη Δωρίδα

Ο αυθεντικός μακρυγιάννειος λόγος αντήχησε μέσα σε ένα δάσος από έλατα, ψηλά στα Βαρδούσια, στο ίδιο το χωριό του στρατηγού, το Κροκύλι Δωρίδας. Ο ηθοποιός Χρήστος Καλαβρούζος, που έκανε την επιλογή των κειμένων από τα ποτισμένα με την αγωνία για ελευθερία και το δίκιο απομνημονεύματα του στρατηγού, επί δύο ώρες μόνος του επί σκηνής, έδωσε τον καλύτερό του εαυτό ως Μακρυγιάννης.

Σε αυτήν την εκδήλωση, από τις πολλές φετινές των Μακρυγιάννειων, παραβρέθηκε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Χαρίλαο Φλωράκη.


ΣΕΛ.  20

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ