Τρίτη 17 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΨΕΥΔΗ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΩΝ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΝΕΝΟΧΗ
στα αμερικανικά σχέδια

Οι ελληνικές κυβερνήσεις τις τελευταίες δεκαετίες, ακολουθώντας πολιτικές υποτέλειας και εξυπηρέτησης των ιμπεριαλιστικών συμφερόντων, οδηγούν συνεχώς σε απαράδεκτες υποχωρήσεις που ισοδυναμούν με εθνική μειοδοσία

Νέα στοιχεία, που φέρνει στο φως της δημοσιότητας με δηλώσεις του ο αντιπτέραρχος ε. α. Γ. Κουτσογιάννης, μέλος της Επιτροπής της Βουλής για το Φάκελο της Κύπρου, αποκαλύπτουν όχι μόνο το βρώμικο ρόλο των Αμερικανών, αλλά και τεράστιες ευθύνες "σημαινόντων πολιτικών παραγόντων" του αστικού πολιτικού κόσμου για το έγκλημα της Κύπρου.

Από τα στοιχεία που περιήλθαν στην Επιτροπή προκύπτει ότι η Αμμόχωστος εγκαταλείφθηκε στις 14 Αυγούστου του 1974 από την Εθνική Φρουρά με εντολή του ελληνικού υπουργείου Εθνικής Αμυνας, για να καταληφθεί αμέσως μετά από τους Τούρκους με την επιχείρηση "Αττίλας 2". Προηγούμενα αναφέρονται συναντήσεις στο Παρίσι: Καραμανλή - Κίσινγκερ τον Αύγουστο του 1973 και Καραμανλή - Κίσινγκερ - Ετσεβίτ τον Απρίλη 1974, όπου συζητήθηκαν τα σχέδια των Αμερικανών για το Κυπριακό. Από την άλλη, ο πραξικοπηματίας Δ. Ιωαννίδης, όπως κατατέθηκε, ήταν έτοιμος να παραδώσει την εξουσία με την ολοκλήρωση της αμερικανοκαθοδηγούμενης επιχείρησης επέμβασης - διχοτόμησης της Κύπρου.

Τα όσα γίνονται γνωστά για το ρόλο των Αμερικανών και τις ευθύνες και συνενοχή "σημαινόντων πολιτικών προσώπων" των κυβερνήσεων των τελευταίων δεκαετιών, αποκαλύπτουν, εκτός των άλλων, και γιατί καταχωνιάστηκε ο Φάκελος της Κύπρου από τις κυβερνήσεις των ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και υπογραμμίζουν την ανάγκη να ριχτεί, επιτέλους, άπλετο φως και να αποδοθούν ευθύνες.


ΣΕΛ.  3

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ